Szabadidő

Az 5 legjobb csúszdapark

Strandolás és fürdőzés nélkül nem múlhat el nyár. Bemutatjuk öt kedvenc magyarországi akvaparkunkat és a legcsúszósabb csúszdákat. Felkészülni, vigyázz, kész, rajt!

1. Aquaréna – Mogyoród

Az élményparkban 21 csúszda és másfél kilométernyi csúszdapálya kanyarog föld fölött és föld alatt. A „Nagy Csobbanás” 6 × 60 méter hosszú pályái versenyre termettek, és a mélységbe repítik az utazót, a vakondcsúszdán a kalandor a felszínről a föld alatti utazás után a napfényes medencében landol, de a bátrabbak kipróbálhatják a szabadesést, a „találkozót” az ufókkal, a 120 méteres zuhanást a kalandcsúszdán, az óriáskígyót, a fekete lyukat, a vadvízi folyót, a raftingot és a repülőszőnyeget is.

Ezenkívül kilenc medence kínál hűsítő fürdőzést, többek között élménymedence, jakuzzi, háromszintes ugrómedence, valamint a lassan hömpölygő „lusta folyó” és a „kék barlang”. Az akrobatamedencénél nem tilos a vízbe ugrálni. A 3,5 méter mély medencébe 1–3 méter magas sziklaszirtekről lehet ugrani, és az élményt tovább fokozza a vízesés, valamint a sziklákon áthatoló és a víztől 1–1,5 méter magasan végződő csúszdák.

Szülők és gyerekek egyaránt kedvelik a játszóházat, ahol nemcsak együtt lehet játszani az apróságokkal, de vigyázó is akad, amíg a szülők kicsit kikapcsolódnak. Az akvaparkban a gyerekek mellett a gyereklelkű felnőttekre is gondoltak, számtalan érdekes játék – minigolf, petanque, lengőteke, gombfoci, pókerarcbajnokság, óriási szívószálfutam, óriási jenga, fordított kormányzású bicikli, pohárcurling stb. – várja a látogatókat két fürdőzés között.

Elérhetőség: Aquaréna, Mogyoród, Vízipark út 1.

Nyitva tartás: 2008. május 23. – 2008. augusztus 31. között mindennap 9.00–19.00. (A csúszdák a zárás előtt 20 perccel leállnak.)

Jegyárak:
Felnőttjegy: hétköznap 4900 Ft, hétvégén és ünnepnapon 5200 Ft.
Gyermekjegy (10 éves korig): hétköznap 2500 Ft/fő, hétvégén és ünnepnapon 2600 Ft/fő.
3 éves korig ingyenes a belépés.
15 óra után a jegyek 30%-kal olcsóbban válthatók.
Tipp: lehetőség van a belépőjegy internetes megvásárlására is.

Honlap »

 


2. Annagora – Balatonfüred

500 méterre a Balaton-parttól a hullámfürdő garantálja a tengerélményt. A fürdő üzemeltetői nemcsak a felnőttekre gondoltak, hanem a gyerekekre is. Számukra létesült a gyermekélményfürdő mellé a gyermekhullámfürdő, ahol a kicsik is biztonságosan élvezhetik az érkező hullámokat. Az akvaparkban 12 csúszda – hagyma, forgószél, lassú folyó, őrült folyó, anakondacsúszdák, versenycsúszdák, kamikaze- és turbócsúszda – ígér nagy csobbanásokat és élvezetes csúszásokat.

Ha az időjárás nem kedvez a kinti fürdőzésnek, akkor sem kell sopánkodni, mert a belső, fűtött medencékben is lehetőség van pancsolásra. Persze a tökéletes strandélményhez nélkülözhetetlen a strandröplabdapálya, a csocsó és a „vendéglátóegységek”. Nincs hiány balatoni büféből, koktélbárból és a most oly divatos mediterrán ételeket kínáló étteremből.

Elérhetőségek: Annagora Aqua- & Wellnesspark, Balatonfüred, Fürdő u. 35.

Nyitva tartás: 9.00–19.00.

Jegyárak:
Felnőttnapijegy: szezonon kívül 2900 Ft, szezonban 4950 Ft.
Gyereknapijegy: szezonon kívül 1900 Ft, szezonban 2900 Ft.
Szezon: 2008. június 21. – 2008. augusztus 31. között (június 21-ig előszezon).

Honlap »

 

3. Aquacity – Zalaegerszeg

Az Aquacity több mint 6000 m² vízfelületét a hullámmedence (amely önmagában 1100 m²-nyi vízfelületet jelent), a bébi- és a gyerekmedence, a jakuzzik, az ugró- és a strandmedence, a csúszdamedencék, valamint a 300 méter hosszú lassú folyó adja. Végre egy strand, ahol nem tilos a vízbe ugrálni, ugyanis az ugrómedencét éppen ezért építették.

A létesítmény 18 csúszdája közül 13 épült felnőttek részére. A tekerőző kalandcsúszdák vagy a gumicsónakkal használható, 112 méter hosszú „őrült folyó” műkedvelő csúszóknak is kiváló szórakozást nyújtanak, de a teljesen zárt turbócsúszdát, a kamikazét vagy a sokat sejtető nevű fekete lyukat csak bátraknak ajánljuk. Ha versengő típus vagy, neked találták ki a négysávos szupersztrádát, a gyerekeknek pedig a lassan kanyargó „anakonda” lehet izgalmas. A csúszdák 12 méter magas indítódombról indulnak, amelynek tetején még egy kilátó emelkedik, ahonnan – a végeláthatatlan lépcsősor után – Zalaegerszeget és a környező vidéket kémlelhetjük madártávlatból. Az Aquacity szomszédságában nemrég megnyílt termálfürdő a kevésbé csúszdás pancsolásra vágyóknak kínál kellemes szórakozást kültéri és élményelemekkel turbózott beltéri medencékkel.

 

Elérhetőség: Aquacity – Zalaegerszeg, Zalaegerszeg határától 2 kilométerre a Gébárti Szabadidő Központban.

Nyitva tartás: 2008. 06. 14. – 2008. 08. 31. között 10.00–20.00.
Termálfürdő: vasárnaptól csütörtökig: 10.00–20.00; péntek, szombat: 10.00–24.00.

Jegyárak:
Egész napos csúszdás jegy: 3000 Ft.
Csúszdás jegy délután 16 órától: 2000 Ft.
Fürdőjegy egész napra: 2000 Ft.
Fürdőjegy délutánra 16 órától: 1300 Ft.
Családi jegy 4 fő részére (2 felnőtt és 2 gyerek részére): 8500 Ft.
2 éves korig ingyenes a belépés.
Termálfürdőjegy felnőtt részére szezon idején 2000 Ft, szezonon kívül 1700 Ft.

Honlap »

 

4. Atlantika Vízividámpark – Gergelyiugornya

Érdemes megtanulni Gergelyiugornya nevét. A vízipark legnépszerűbb programja az éjszakai fürdőzés, legnépszerűbb lakója pedig Sanny, a fóka, amely egy elképesztő show-ban produkálja magát a csúszdázásban kifáradt népnek.

A parkban három szekcióban találhatók csúszdák. Az első a dupla kamikaze, amely két 40 méteres csúszdából áll, és az elrugaszkodástól a vízbe érkezésig 8 másodperc az út. A második az anakonda, ez három csúszdából áll, és jóval lassabb lecsúszást tesz lehetővé. A zöld csúszda 12,5 méter magas és 72 méter hosszú, az anakonda hármasa közül ezen lehet a leggyorsabban leérni. A hármas további két tagja, a sárga 12 méter magas és 101 méter hosszú, valamint a kék 13 méter magas és 113 méter hosszú csúszda. A harmadik szekció a Magyarországon egyedülálló shuttle csúszda. A kétsávos csúszdában egy „bob” segítségével lehet lecsúszni és megérkezni a vízbe. A 16 méter hosszú csúszdán akár 60 km/h sebesség is elérhető. Talán éppen ezért a csúszda használatának alsó korhatára 10 év.

 

A szokásos úszó-, hullám-, csúszda- és gyerekmedencén kívül a park területén termálvizes medence, gyermekélményfürdő és labdamedence is kipróbálható. Ez utóbbi tulajdonképpen egy csíkos és vizes domb, amelyre a gyerekek kötelek segítségével mászhatnak fel.

 

Elérhetőségek: Atlantika Vízividámpark, Gergelyiugornya, Gulacsi út 56.

Az Atlantika Vízividámpark Gergelyiugornyán, Vásárosnaménytól 5 km-re, a Tisza–Szamos-torkolattól 800 méterre található.

Nyitva tartás: május 23-tól augusztus 31-ig: 09.00–18.30.
Játékok nyitva tartása: 10.00–18.00.
Éjszakai fürdőzés: péntek, szombat, vasárnap: 20.00–23.00.

Jegyárak:
Felnőttjegy hétköznap: 2500 Ft, délutáni felnőttjegy: 2000 Ft.
Gyermek-, diákjegy hétköznap: 2000 Ft, délutáni jegy: 1500 Ft.
Esti jegy, felnőtt: 1000 Ft, gyerek: 500 Ft/fő.
3 éves korig ingyenes a belépés.

A jegyek tartalmazzák a csúszdák egész napos korlátlan használatát, illetve a park egész napos rendezvényein (pl. fókashow, aerobikedzés) való részvételt.

Honlap »

 

5. Aquaticum – Debrecen

A debreceni Nagyerdőben a strandfürdő szomszédságában egy hatalmas kupola alatt az év minden napján trópusi nyarat idéz az időjárás. A gyerekek bébi- és gyerekmedencében tölthetik idejüket, a felnőtteket pedig hullámmedence és élménymedence várja. Ez utóbbinál 12 csúszda, mászófal, vízichopper, élményösvény, jakuzzik, barlangfürdő, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok színesítik a fürdőzést.

A fürdőben szaunacentrum működik finn szaunával, gőzkamrával és merülőmedencével, de thaimasszázs-centrum is található itt. Az élményfürdő és a termálfürdő között lehetséges az átjárás. Az úszómedencén kívül 33, 35, 38 °C-os termálvizes beltéri medencékben és 36–38 °C-os, lóhere alakú kültéri medencében lehet fürödni. A fürdő gyógyvize 65 °C-os hévíz, amely számottevő kalciumot, magnéziumot, metabórsavat és metakovasavat is tartalmaz. A 33 °C-os medencében levegőbefúvással létrehozott buzgárok, a 35 °C-os medencében gombazuhanyok és dögönyözők fokozzák a fürdőzés és felfrissülés élményét.

A legbátrabbak váltófürdővel pezsdíthetik vérkeringésüket, de lehetőség van a gőzfürdő és a merülőmedence használatára is. A strandfürdőben említést érdemel a versenymedence, a hullámmedence, a gyerekmedencék és a gyógymedencék, de a fürdőzésben megfáradtak homokos focipályán és röplabdapályán lazíthatnak. A komplexumhoz wellnessrészleg, hotel és étterem is kapcsolódik. Ez utóbbi, a Vigadó étterem az 1800-as években kezdte meg működését, először fürdőházként, később pedig étteremként.

Elérhetőségek: Aquaticum mediterrán élményfürdő, termálfürdő, strandfürdő, Debrecen, Nagyerdei park 1.

Nyitva tartás: az élményfürdő egész évben nyitva, hétfőtől vasárnapig, munkaszüneti napokon is: 10.00–22.00.

Termálfürdő: 7.00–21.00, uszoda: 6.00–19.00.
Nagyerdei strand: május 1-jétől 7.00–19.00, rossz idő esetén zárva.

Jegyárak:
Mediterrán élményfürdő, 2 órás felnőttjegy: 2100 Ft, gyerek-, illetve kedvezményes jegy: 1600 Ft.
Termálfürdő-belépőjegyek:
Hétköznap délelőtt 13.00 óráig felnőttjegy: 850 Ft, gyerek-, illetve kedvezményes jegy: 700 Ft.
Hétköznap délután 13.00–20.00 óráig, valamint hétvégén és ünnepnapokon felnőttjegy: 1250 Ft, gyerek-, illetve kedvezményes jegy: 1000 Ft.
Nagyerdei strand, felnőttbelépőjegy: 900 Ft, gyerek- és kedvezményes jegy: 700 Ft.

Honlap »

 

Aquapark.lap.hu

Strand.lap.hu
Belföldi utazás.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top