Szabadidő

Az ajándék

Ez az inspiráló tanmese praktikus útmutató állandóan változó világunkban. Olyan Ajándék, melyet az ember önmagának ad. Minél fiatalabb az ember, annál inkább örül neki. A baj az, hogy később elfeledkezik róla.

Spencer Johnson egyszerű, tanulságos történeteivel két évtizede inspirálja cselekvésre az emberek millióit. A tanmesék az emberek munkásságáról és életviteléről állapítanak meg új összefüggéseket, egyúttal azonban szívhez és lélekhez is szólnak.
Az ajándék című kötet egy serdülő életét követi figyelemmel egészen a felnőtté válásig. A történet arról szól, hogy egy serdülő miként próbálja megragadni a jelent, az élet rejtelmes és illékony ajándékát. Ahogy a könyvbéli Nagy Öreg mondja: „Ez a legnagyobb ajándék, amit valaki valaha kaphat.”

Amikor életviteléből kiábrándult fiatalemberként visszatér a Nagy Öreghez, hogy segítsen neki ismét megtalálni ezt az ajándékot, a Nagy Öreg válasza: „A magad számára csak te tudod megtalálni a jelent.” A fiatalember ennek hatására elkezdi keresni azt a titkot, amely tartalmazza boldogulásának és üzleti sikereinek a receptjét és rájön arra, mennyi lehetőséget ad számára a felismert pillanat.
A jelen lehetőségeinek felismerése biztosítja számunkra is, hogy hozzá hasonlóan mi is boldogok és sikeresek legyünk mind a munkánkban, mind személyes életünkben. Egyben ez a legnagyobb ajándék, amellyel megörvendeztethetjük magunkat.

Spencer Johnson a világ egyik legelismertebb és legkedveltebb szerzője. Egyszerű módszereivel több tízmillió embert segített ahhoz, hogy boldogabb és sikeresebb legyen mind munkájában, mind magánéletében. Dr. Johnson a New York Times által kiadott számos bestseller és egyben a nemzetközi hírnevét megalapozó, több tízmillió példányban eladott Hová lett a sajtom? című sikerkönyv szerzője.
Dr. Johnson pszichológiából a B.D. egyetemi fokozatot a Dél-Kaliforniai Egyetemen, az M.D. fokozatot a Royal College of Surgeons Egyetemen szerezte meg. Orvosi tanulmányait a Mayo Klinikán és a Harvard Egyetemen fejezte be.
A Medtronic vállalatnál kommunikációs igazgatóként; az Institute for Interdisciplinary Studies vállalatnál kutató fizikusként dolgozott; a The Center for Study of the Person konzultánsa volt; jelenleg pedig a Harvard Business Schoolon a Leadership Fellow tisztséget tölti be.
Cikkeit olyan médiumok tették közzé, mint a CNN, Time, BBC, Business Week, New York Times, Reader’s Digest, Wall Street Journal, Fortune, USA Today.

Szerző: Spencer Johnson
A könyv címe: Az ajándék
Ára: 2690 Ft
Kiadó: Trivium Kiadó

Minden, ami könyv – könyvajánlók
könyvajánló.lap.hu
ajándék.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top