Szabadidő

27 idegen igen

Igazi csajos, romantikus vígjáték, amelynek már a gondolatától hidegrázást kapnak a pasik. A mozivásznon minden az esküvő és a szerelem körül forog, de nem érdemes bedőlni a látszatnak. A 27 idegen igen cukormázba forgatott keserű csokoládé, és nagyon könnyű megszeretni.

Életed nagy napja?

Nincs nő, aki ne lelkesedne az esküvőért. Jane (Katherine Heigl) életét azonban az esküvők határozzák meg. Profi esküvőszervezőket megszégyenítő magabiztossággal képes tárgyalni a cukrásszal, előkóstolni az esküvői menüt, és természetesen ő a koszorúslányok gyöngye. Jane az élet minden területén ugyanilyen önfeláldozó. Idegesítően önfeláldozó. Titokban szerelmes a főnökébe, és néma imádatával minden kívánságát lesi. A bili akkor kezd mozogni, majd egyre gyorsabban repülni, amikor Jane szőke fruska húga, Tess (Malin Akerman) elhalássza a nővére elől a nagy Őt, sőt a nagy-nagy álomesküvő megszervezése nem a boldog menyasszonyra hárul, hanem a boldog menyasszony nővérének feladata lesz.

Az életben elképzelhetetlen egy ilyen szent és bolond nő, mint Jane, a mozivásznon viszont igazán vicces jelenetek születnek a karaktere miatt. Leginkább azoknak, akik már láttak közelről esküvőt. Vajon létezik esküvő, ahol nem hangzik el a menyasszony szájából az örök érvényű igazság, hogy a koszorúslányruha még bárhova jó lehet, ha levágsz belőle? És persze mindannyian tudjuk, hogy a formaruha legtöbbször a menyasszony öntudatlan bosszúja barátnőin. Egyetlen nő sem szereti, ha szembejön vele a saját ruhája, de megtesszük, barátságból, és azzal a hittel, hogy még visszaadhatjuk. Mindez talán rendben is van, megszoktuk, de ugyan ki gyűjtené a koszorúslányruhákat és kiegészítőket mint élete legszebb pillanatainak boldog mementóit?

Álom cukormázzal

Jane nem a most divatos szingli megtestesítője, csupáncsak a nagy Őre vár, akinek be sem kell lovagolnia, hiszen Jane már ismeri, sőt ott él a közvetlen közelében, Jane ugyanis a nagy Ő asszisztense. Romantikus vígjátékhoz nem is kell több, mint egy esküvőmániás, reménytelenül szerelmes nő, aki elől – a szokásos forgatókönyv szerint – a húga laza mozdulattal viszi el a herceget. Aline Brosh McKenna viszont emelt a téten, és két oldalról támadja a nevetőizmainkat. Jane az egyik esküvőn megismerkedik Kevinnel (James Marsden), az egyetlen férfival, aki évente ugyanannyi esküvőn vesz részt, mint a lány. Szikrázik közöttük a levegő, ám amíg Jane halálosan lelkesedik az esküvőkért, Kevin halálosan utálja őket. Ő nem szenvedélyből jár esküvőkre, ő az esküvői rovat újságírója, és alig várja, hogy végre ne émelyítően édes cikkeket kelljen írnia a nagy átverésről, amelyet a nők életük legboldogabb napjának neveznek, és egy egész iparág gazdagságát okozzák elvakult hitükkel. Nem vagyok üldözendő spoilerező, ha elárulom, Jane végül férjhez megy, de persze arról mélyen hallgatok, hogy főnökéhez, a firkászhoz vagy talán egy titokzatos idegenhez…

A film eredeti címe: 27 Dresses

Rendezte: Anne Fletcher

Főszereplők:
Katherine Heigl
James Marsden
Edward Burns
Malin Akerman

Forgalmazza: Fórum Hungary

 

A film hivatalos honlapja »

További programtippek:
3 úti tipp a húsvéti hétvégére »
Húsvéti programkörkép »
Pici panda a bécsi állatkertben – fotóval »
Még több programajánló »

 

Mozi.lap.hu
Programajánló.lap.hu
Hollywood.lap.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top