Szabadidő

Anyák és lányaik együtt az új Koltai-filmben

Az Este az anyák és lányaik közötti szeretet erejérõl mesél, arról, hogy egy generáció döntése mennyiben befolyásolja a következõt. Ahogy Meryl Streep és Vanessa Redgrave is nyilván hatott gyermekei jövõjére.




Koltai Lajos Oscar díjra jelölt operatőrünk, rendezőnk szeptember végén induló új filmjében, az Estében kiemelt témaként szerepelnek azok a döntések, amelyek mind a saját, mind gyermekeink életét befolyásolják. A történetet meghatározó anya-lánya vonal a szereposztást is „megfertőzte”.

A főszereplő Ann-nek, azaz Vanessa Redgravenek a valóságban két lánya van, akik szintén színészi pályára mentek. Az egyikkel (Joely Richardson – Julia McNamara) gyakran láthatjuk együtt szerepelni a Kés/alatt c. világhírű sorozatban, ám másik gyereke a filmvásznon idáig idegen anyákat kapott. Natasha Richardson, Redgrave lánya a forgatás előtt így nyilatkozott: „Anyámmal azt mondtuk Koltai Lajosnak, ez az egyetlen alkalom, hogy anyát és lányát alakíthatunk a filmvásznon, szóval a lehető legjobban szeretnénk kihasználni ezt a lehetőséget”.

Lajos egy másik anya-lánya párost is behozott a filmbe, jóllehet, akkor még nem tudta, hogy ezt teszi. „A menyasszony szerepére jelentkezett Mamie Gummer, aki teljesen földhöz vágott minket a meghallgatáson. Azonnal szerződtetni akartam ” – mondta Koltai Lajos. Később derült csak ki, hogy a hölgy Meryl Streep lánya! Ám a két nő az Esté-ben nem anya-lányát alakítja, hanem Meryl lesz Mamie idősebbik énje. Kesergésre nincs ok, az anya szerepét nem kisebb név kapta meg, mint Glenn Close!






A film címe: Este

Eredeti cím: Evening 

Rendező: Koltai Lajos 


Szereplők: Meryl Streep, Glenn Close, Claire Danes, Toni Collette, Vanessa Redgrave, Natasha Richardson, Patrick Wilson 

Bővebb információ »

Magyarországi bemutató: 2007. szeptember 27. 

Fotó: SPI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top