Szabadidő

Olvasósarok a város forgatagában

Szokatlan módon ünnepli megalakulását a Líra Könyvklub. Február 19. és március 1. között Budapest egy-egy forgalmas közlekedési csomópontján egy kellemes olvasó-sarok jelenik majd meg, ahol bárki kedvére olvasgathat.

Ismét egy kifogással kevesebb lesz arra, hogy miért ne olvassunk. A könyvbarátok február 20-ától új formában értesülhetnek a magyar könyvpiac újdonságairól és eseményeiről, ugyanis megalakul a Líra Könyvklub.

A klub-forma újjáéledésével párhuzamosan egy új kiadvány, a Líra Könyvklub magazin is megjelenik a piacon, melyet a klubtagok kéthavonta ingyenesen kaphatnak majd kézhez. Az új, 48 oldalas magazin tartalmát a könyvújdonságok ajánlóin túl novellák, interjúk és író-portrék színesítik majd. A magazint könyvesboltokban és újságos standoknál kedvező áron azok is megvásárolhatják, akik nem klubtagok.







Az új történet kezdetét szokatlan módon ünnepli a könyvterjesztő: február 19-e és március 1-je között hétköznapokon Budapest egy-egy forgalmas közlekedési csomópontján egy kellemes olvasó-sarok jelenik majd meg, egy nappali szoba szelete, egy nyugodt kis sziget a rohanó város forgatagában, ahol kényelmes fotelben, bárki megpihenhet egy kicsit, a kihelyezett polcról bármelyik könyvet leveheti, s kedvére olvasgathat.

Február 19-21-e között a Kálvin téri aluljáróban, február 22-én, 23-án és 26-án a Nyugati téri aluljáróban, február 27-március 1-je között pedig az Örs vezér téren olvasgathat majd kedvére az arra járó gyalogos. Elfelejtheti egy percre a város rohanását, vagy eltölthet két percet (vagy két órát), amíg a busz, a metró vagy épp egy barát megérkezik. Hiszen a történet mindig azzal kezdődik, hogy a polcról leveszünk egy könyvet, miért ne kezdjük ezt rögtön el a város közepén?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top