Szabadidő

Komolyzenei koncert a Zeneakadémián

Február 19-én Salvatore Accardo lép fel a Zeneakadémián a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral. A világhírû hegedûmûvész Paganini IV. hegedûversenyének szólistájaként áll a budapesti közönség elé.

Salvatore Accardo
Salvatore Accardo, aki karmesterként is kivívta a zenei élet elismerését, 2001 novemberében, Olaszországban már dolgozott Hamar Zsolttal, a mostani koncert dirigensével. Ezúttal Paganini IV. hegedűversenyének szólistájaként áll a budapesti közönség elé – olyan művel tehát, amelyben a szerző teljes technikai eszköztárát, a hangszeren lehetséges bravúrok majdnem mindegyikét felvonultatja. Üveghangokat, duplafogásokat, pizzicatót bal kézzel is és különféle rafinált vonásnemeket. E virtuóz darab előtt Rossini népszerű operája, az állítólag 21, sőt lehet, hogy 13 nap alatt komponált Sevillai borbély nyitánya csendül fel, a hangverseny második részében pedig Mendelssohn III., “Skót”szimfóniája hangzik el, melyet a komponista 1842-ben Anglia uralkodójának, Viktória királynőnek ajánlott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top