Szabadidő

Martina Hingis

Az 1980-ban Kassán született teniszcsillag magyar származása miatt különösen sok rajongóval bír országunkban. Hingis Károly lánya jelenleg Svájcban él édesanyjával.




Nevét Martina Navratilova után kapta, ezzel is mintegy kijelölték számára a pályát. Síelni és teniszezni már 3 évesen elkezdett, 5 évesen pedig anyja szárnyai alatt tenisztornákra is járt. Hét évesen költöztek Svájcba, ahol mamája egy tudóshoz ment feleségül. 12 évesen nyert egy junior Grand Slam tornát Franciaországban. 1994-ben jelent meg a WTA ranglistán a 399. helyen, s 15 hónap múlva (1995. június 12.) már az első 20-ban volt. Történelmet írt Martina,



amikor 1996. július 8-án ő lett a legfiatalabb személy, aki valaha megnyerte az angol bajnokságot (női páros). Csak 3 nappal volt fiatalabb, mint a korábbi csúcstartó – még 1887-ből. Rekordok sorát döntötte meg azóta, jelenleg is ő áll a női világranglista első helyén, bár idén nem nyert egy Grand Slam tornát sem. Martina egyébként szeret biciklizni, görkorcsolyázni és lovagolni, lovát Montanának hívják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top