nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Martina Hingis

Martina Hingis

Az 1980-ban Kassán született teniszcsillag magyar származása miatt különösen sok rajongóval bír országunkban. Hingis Károly lánya jelenleg Svájcban él édesanyjával.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom
Nevét Martina Navratilova után kapta, ezzel is mintegy kijelölték számára a pályát. Síelni és teniszezni már 3 évesen elkezdett, 5 évesen pedig anyja szárnyai alatt tenisztornákra is járt. Hét évesen költöztek Svájcba, ahol mamája egy tudóshoz ment feleségül. 12 évesen nyert egy junior Grand Slam tornát Franciaországban. 1994-ben jelent meg a WTA ranglistán a 399. helyen, s 15 hónap múlva (1995. június 12.) már az első 20-ban volt. Történelmet írt Martina,amikor 1996. július 8-án ő lett a legfiatalabb személy, aki valaha megnyerte az angol bajnokságot (női páros). Csak 3 nappal volt fiatalabb, mint a korábbi csúcstartó – még 1887-ből. Rekordok sorát döntötte meg azóta, jelenleg is ő áll a női világranglista első helyén, bár idén nem nyert egy Grand Slam tornát sem. Martina egyébként szeret biciklizni, görkorcsolyázni és lovagolni, lovát Montanának hívják.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon