Szabadidő

Hulk

Az elismert rendezõ, Ang Lee úgy filmesítette meg a Hulk címû klasszikus képregényt, hogy a nagyszabású, látványos trükköket felvonultató szuperhõs-mozi elemeit a klasszikus Universal horrorfilmek sötét románcainak és tragédiáinak hangulatával ötvözi.




Lee és stábja értelmezésében a Hulk egyszerre szuperhős és szörnyeteg, vágyálom és rémálom, ily módon hűek maradtak a Stan Lee és Jack Kirby által megálmodott figura korai, felforgató szellemiségéhez, miközben kellő mértékben modernizálták a történetet, és a szereplőket mozgató veszélyeket és vágyakat a mába vetítették.

Eric Bana (Sólyom végveszélyben) alakítja a tudós Bruce Bannert, akit egy katasztrofális kísérlet utóhatásaként belső démonai átalakítanak. Az Oscar-díjas Jennifer Connely (Egy csodálatos elme) játssza Betty Rosst, akinek zsenialitása akaratlanul is segíti elszabadítani a Hulkot; Nick Nolte (48 óra, A rettegés foka) látható Banner briliáns apjának szerepében, aki tragikus örökséget hagy fiára, Sam Elliott (A nagy Lebowsky) pedig a szigorúan titkos katonai kutatóközpont parancsnokát testesíti meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top