Szabadidő

Aaliyah

Aaliyah Dani Haughton 1979-ben Brooklynban született, Detroitban nõtt azonban fel. Neve szuahéliül dicsõítettet, legnagyobbat jelent.





A 90-es évek közepén tört be a könnyűzenei életbe, 1994-es debütálásánál R. Kelly müködött közre. Az első albumon található Back & Forth, valamint az At Your Best megjárta az amerikai Top 10-et, s a fiatal lány országszerte ismertté vált. Kelly chicagoi házában rögzítette lemezét, miközben Detroitba járt iskolába. A sajtó többször is összehozta őket.

Az elfoglaltság ellenére Aaliyah színjeles tanuló maradt. Miután végül összeházasodott a 10 évvel idősebb Kellyvel, 1996-ban kiadta One in a Million című korongját, amin Timbaland müködött közre, mint producer.





A Dr. Dolittle című film albumára írta az Are You That Somebody?-t, ami mindmáig egyik legnagyobb sikere. Az Öld meg Rómeót!-ban debütált mint színésznő, a filmhez szállított Try Again a listák élére állt 2000 júniusában. 2001-ben érkezett a róla elnevezett lemez, aminek második dalához a Bahamákon készített klipjének forgatásáról hazaindulva a kisrepülőgép, amin Aaliyah ült, lezuhant. Mindannyian életüket vesztették.

Rajongók milliói nyilvánították ki részvétüket. A második klip pedig elkészült, valószínűleg ő is így akarta volna. A Mátrix folytatásában is láthatjuk, hiszen a felvételek már korábban elkészültek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top