Szabadidő

Mary J. Blige

1971-ben Bronxban látta meg napvilágot a "hip-hop és soul" eredeti királynõje. Puff Daddy Uptown Records nevû kiadója szerzõdtette, s ez jó ötletnek bizonyult, miután bemutatkozó albuma több mint 2 millió példányban kelt el.




A hip-hop kvócienst leginkább a basszusra épülő ritmusok, míg a soul részt megindító hangja adta. A My Life című következő albumra nagyban rányomta bélyegét szakítása K-Ci-vel a Jodeci nevű együttesből. A 3. korong már egy új kiadónál jelent meg, Share my world címmel. „Személyes és zenei újjászületésének” titulálta a CD-t, s újjászületés ide, vagy oda, nagyon kellemes anyagot dobott össze. A Mary-n olyan vendégművészek működtek közre, mint Lauryn Hill, Eric Clapton, George Michael, vagy ELton John. Legutolsó albumáról a Family Affairs című dal Magyarországon is nagy sikereket ért el, több rádió is előszeretettel játszotta a dalt, amit Dr. Dre producer segítségével készített el. Blige talán jelenleg közkedveltebb, mint valaha.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top