Szabadidő

Milla Jovovich

A modellbõl lett színészbõl lett énekesbõl lett színész Milla Jovovich elmondhatja magáról, hogy az egyik legkacifántosabb karriert tudhatja magáénak a showbusinessben.




Az orosz színésznő anya és jugoszláv doktor apa gyümölcse Kijevben látta meg a napvilágot 1975-ben. Ötéves korában a családja az Egyesült Államokba, pontosabban Sacramentoba költözött. Profi modellkarrierjét 11 éves korában kezdte. Tinédzseréveit egzotikus, kékszemű szépségének bemutatásával töltötte, több magazinon és reklámban szerepelt. Közben 1988-ban színészkedni is elkezdett, a “Two Moon



Junction”-ban debütált, majd a “Kék laguna” folytatásában láthattuk 1991-ben. 1993-ban egy időre felhagyott eddigi tevékenységeivel, és rögzített egy zenei albumot, “The Divine Comedy” címmel, ami mindenki meglepetésére egész jó kritikákat kapott. Kaliforniába visszatérvén Luc Besson francia rendező segítségével újra filmezni kezdett, ugyanis az úr az “Ötödik elem” egyik főszerepét osztotta rá. A világsikerű film után a páros összekötötte életét 1997-ben, igaz két év múlva elváltak. Láthattuk még Jean d’Arc-ként, és Wim Wenders “Millió dolláros hotel”-jében is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top