Szabadidő

Kalendárium (12. 11.)

Ma ünneplik névnapjukat az Árpádok - nevük régi magyar név, az árpa szó kicsinyítõképzõs származéka -, ezen a napon született meg a UNICEF, az ENSZ Gyermeksegélyezési Szervezete (1946), valamint ezen a napon indult a Magnum, Tom Selleck fõszereplésével. További érdekességek...

Ez történt ezen a napon:


1816 – Indiana lett az USA 19. állama.





1919 – Az Alabama-állambeli Enterprise (USA) polgárai lettek az elsők, akik egy rovarnak állítottak szobrot. Mindezt az ormányos bogár tiszteletére, amely elpusztítja a pamutnövényt. Ezt tévén a helyieket rákényszerítette arra, hogy különböző növényeket termesszenek, ami ahhoz vezetett, hogy a farmerek megtriplázták bevételüket.

1936 – VIII. Edvárd lépett volna fel az angol trónra, apja, V. György január 20-ai halála után. A koronázás azonban elmaradt, mert lemondott a trónról, hogy elvehesse azt a nőt, akit szeret. A hölgy a kétszer elvált amerikai állampolgár, Wallis Warfield Simpson volt.





1946
– Ezen a napon született meg a UNICEF, az ENSZ Gyermeksegélyezési Szervezete.

1980 – Bemutatták a Magnumot, Tom Selleck főszereplésével.

Boldog születésnapot!

Jermaine Jackson (Jackson Five), énekes, 1954.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top