Szabadidő

Jermaine Jackson

Jermaine Lajuan Jackson 1954-ben látta meg a napvilágot Garyben, Indianaban. Egyike volt a Jackson Five öt tagjának 1962-tõl.




A basszusgitározás mellett öccse (Michael Jackson) vokális ellenpontja is volt. Az együttest 1968-ban szerződtette le a Motown. Jermaine a korai 70-es évektől több számon énekelte a fő vokált, sőt a harmadik lemez “I found that girl”-jét sokan az album legszebb dalának tartják. Szólókarrierjét a “Daddy’s home” című dallal indította 1972-ben, ami az amerikai top 10-et is megjárta. További dalait nem fogadta ekkora siker, de pozícióját a kiadónál megerősítette házasságával: Hazelt, a Motown főnök lányát vette el. A bajok akkor kezdődtek, amikor a Jackson Five otthagyta a Motownt. Ő viszont ott maradt, és szóló dalai nagyobb prioritást kaptak, mint előtte.





Ennek ellenére nem sok sikert ért el, egészen 1979-ig, amikor Stevie Wonder dalával, a “Let’s get serious”-szal újra megjárta a listákat. A korai 80-asokban saját labelt alapított, de felfedezettjei nem hozták le a csillagokat az égről. 1983-ban otthagyta a Motownt, és újra összeállt a többi Jacksonnal. A 80-as éveknek megvoltak a buktatói, öccse többszörösen túlnőtte őt. Legutóbb mostanában megjelent válogatásalbuma ürügyén hallhattunk felőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top