Szabadidő

A nagyon nagy Õ

Egy nõben csak az számít, mennyire szép - ezt a jó tanácsot hagyta Halra (Jack Black) apja. Hal, aki egyébként nem a testérõl híres, azóta csak a legjobb nõkre utazik: és egyre magányosabb. Ám egy nap csoda történik vele, és attól kezdve minden az ellenkezõjére fordul...

Már csak a nők lelkét látja – aki jóságos és kedves, azt bombázónak hiszi, még akkor is, ha az illető történetesen kétszáz kilós, és minden hím rémülten menekül előle. Hal életében először szerelmes lesz. Ő azt hiszi, egy karcsú szépségbe (Gwyneth Paltrow), a barátai úgy látják, egy igazi szörnyszülöttbe.





A barátok tehát teszik a kötelességüket: igyekeznek menteni, aki menthető. Hal viszont boldog és büszke: csak nem érti, miért süllyed el szép barátnője alatt a csónak, amikor romantikázni mennek; miért sírják el magukat választottja közelében a kisgyerekek, és miért vadulnak meg a lovak.





A Farrelly testvérek nem éppen finom humorukról híresek. A Keresd a nőt! és az Én és én meg az Irén alkotói ezúttal is gátlástalan szabadszájúsággal csinálnak viccet mindenből és mindenkiből: és most is nagyon szórakoztatóak. “Ebben a filmben nincs semmi abból a hozzáállásból, amely Farrellyék eddigi filmjeit annyira élesen megkülönböztette a többi hollywoodi projekttől.

Nem isznak benne vizeletet, nem gúnyolódnak a nyomorékokon, nem köpik le egymást a szereplők, és a testnedvek sem kapnak fontos szerepet.”- így a megszállott rajongók, akik, lehet, hogy csalódtak egy kicsit, mindenki más azonban nagy lelkesedéssel fogadta a legújabb Farelly-remeket.





A csúnya nőt Hollywood egyik legszebbje, Gwyneth Paltrow, a szerelmes szépfiút a Pop, csajok, satöbbiben feltűnt kiváló komikus: Jack Black alakítja. Arra persze Gwyneth Paltrow sem számíthatott, hogy olcsón megússza a Farellyeket. A törékeny termetéről és rendíthetetlen eleganciájáról híres színésznő ugyanis egy 150 kilós nőt játszik a filmben…! (Ehhez illően magyar hangja a Pa-dö-döből ismert Lang Györgyi lesz.)

A sztár azonban nem haragszik: sőt, büszke a kövér figurára. A New York-i Tribeca Grand Hotel halljában nyilvánosan is kipróbálta, milyen a jelmeze.





A siker teljes volt, senki nem vette észre, hogy az ünnepelt hollywoodi díva jelent meg a szállodában – a stáb egy tagja bizonyítékként videófilmre vette, amint a virágos kartonruhás, elefánttermetű nő végigtrappol a vendégek között, és beszédbe elegyedik a londinerrel.

– Fantasztikus élmény volt – mesélte később a színésznő -, én minden csinos lányt köteleznék arra, hogy próbálja ki, milyen az, amikor nem bámulják meg, nem mosolyognak vissza rá és egyáltalán: észre sem veszik…


Főszereplők: Gwyneth Paltrow, Jack Black, Jason Alexander
Írta: Sean Moynihan, Bobby és Peter Farrelly
Rendezte: Bobby és Peter Farrelly

Mozibemutató: 2002. március.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top