Szabadidő

A nap menüje (11. 14.)

Mai ajánlatunk parajjal töltött pulykamell sajtmártással, desszertnek pedig búzaprószát ajánlunk.

Parajjal töltött pulykamell sajtmártással





Hozzávalók:

• 1 kg pulykamell
• 50 dkg paraj
• 1 gerezd fokhagyma, só
• 1 dl fehérbor
• 1 l olaj
• 10 dkg szezámmag
• 50 dkg morzsa
• 40 dkg lágy sajt
• 3 dl tejszín
• 10 dkg liszt


Elkészítés:

A parajt vajon, 1 gerezd fokhagymával, 1 dl fehérborral, sóval ízesítve megpároljuk. A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, majd a levétől kinyomkodott parajt elosztjuk a szeleteken, és felgöngyöljük. Az így elkészített húsokat szezámmagos morzsába panírozva, bő, forró olajban megsütjük. Ferdén félbevágva, sajtmártással és burgonyakrokettel tálaljuk.

Sajtmártás:

Világos vajas rántásba belekeverjük a lágy sajtot, tejszínnel felengedjük, sóval ízesítve mártás sűrűségűre forraljuk.


Búzaprósza



Hozzávalók:


  • 500 g liszt
  • 1 db tojás
  • 6 dl kefír
  • 100 g szilvalekvár
  • 1 dl tejföl
  • 10 g só
  • 30 g zsír
  • 20 g cukor


    Elkészítése:

    Tálban a lisztet a sóval, kevés cukorral, a kefírrel és a tojással összekeverjük. Ha túl sűrű masszát kapnánk, akkor kevés tejjel, vagy vízzel higíthatjuk.
    Kizsírozott tepsibe öntjük, és a tetejére szilvalekvárból kis halmokat rakunk. Ezek közé tejfölből szintén kis csomókat teszünk. A tészta tetejét zsírral, vagy olajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük. Kockákra vágjuk.
    Maradék tejből, aludttejből is készíthető.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top