Szabadidő

V. Képzõ- és Iparmûvészeti Szalon Mohácson

2002-ben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a város és térsége alkotóinak kétévente visszatérõ nagy közös kiállítása a Mohácsi Képzõ- és Iparmûvészeti Szalon.




A Mohácsi Szalon sajátja, hogy a rendezők nemcsak a szakmai zsűri, hanem a látogatók véleményét is figyelembe veszik, és minden kiállítás zárásakor kiadják a közönségdíjat, mely ugyancsak önálló kiállítással jár. Ezt a díjat eddig kétszer Kedves István, egy-egy alkalommal Jakubecz György és Horváth Zoltán nyerte el. A fő- és közönségdíjasok mellett a többi díjazott alkotó többsége is bemutatkozhatott önálló kiállításokon az elmúlt években a Művelődési Központ vagy a Junior Art Alapítvány rendezésében.

2002-ben összesen 40 alkotó 148 festményt, grafikát, fotót, szobrot, kerámiát vagy más képző- és iparművészeti munkát adott be. A hivatásos művészekből és szakemberekből összeállított öttagú zsűri 69 alkotást válogatott ki a kiállításra. Miként a korábbi Szalonokon, ebben az évben is vannak új jelentkezők, közöttük örvendetesen sok a fiatal, vagy eddig nem ismert tehetség. Közülük néhányan azonnal a díjazottak körébe is bekerültek. Természetesen elküldte munkáit több jól ismert mohácsi művész is, akik újabb alkotásaikkal is bizonyítják, hogy helyük a mohácsi művészeti élet élvonalában van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top