Szabadidő

Eminem filmjének sikere felülmúl minden várakozást

A torontói filmfesztiválon már hatalmas kritikai és közönségsikert aratott Eminem elsõ filmje, a 8 mérföld (8 Mile, hazai bemutató: 2003. január 23.), a stúdiófõnökök mégsem számítottak arra, hogy az országos amerikai premier ekkora bevételt hoz.




A 8 mérföld eredménye az előzetes becslések szerint az első hétvégén 54,5 millió (!!!) dollár, ami azért is rendkívüli siker, mert a film korhatáros, és jelentőségéhez képest szerényebb kópiaszámban forgalmazzák. (Egy hasonló kaliberű, azaz egy szupersztárt és egy Oscar-díjas rendezőt – Curtis Hanson – felvonultató produkciót több mint 3000 kópiával szoktak elindítani, a 8 mérföld azonban „csupán” 2470 vásznon startolt, szinte hihetetlen, 22 050 dolláros átlaggal.) A film egyébként 41 millió dollárból készült, az első hétvégi bevétel tehát azt jelenti, hogy Eminem rekordokat döntő No.1 albumok után újabb nyereséges produkciót tudhat magáénak. A filmhez kapcsolódó, azonos című filmzene-album jelenleg vezeti az amerikai slágerlistát, és természetesen az albumról elsőként kimásolt kislemez, a Lose Yourself is az első helyet foglalja el.





A 8 mérföld sztorija lazán kapcsolódik Eminem élettörténetéhez. A film hőse Jimmy, a Detroit külvárosában perspektíva nélkül vegetáló srác, akinek egyedül a rap jelentheti a kitörési lehetőséget. Elementáris dühe és kirobbanó tehetsége valóban kijuttathatja őt a gettóból, ehhez azonban előbb tisztáznia kell magában, ki is ő és pontosan hová akar eljutni. A kritikusok mindannyian hangsúlyozták, hogy a 8 mérföld nem hip-hop film és nem karriertörténet, hanem igazi emberi dráma, amely mindenkit megérint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top