Szabadidő

Tonya Harding

Tonya Harding mûkorcsolyázó 1970-ben született, Portlandben. A kétszeres amerikai bajnok négy évesen kezdett korcsolyázni, s már akkor is kitûnt kortársai közül.




153 centijével nagyon sportos, agresszív korcsolyázó volt. Ő az első amerikai nő, aki egy ótripla-axelt mutatott be versenyen. Gyermekkora nehéz volt, anyja sokszor bántotta, apja pedig sokszor betegeskedett. 19 évesen hozzáment Jeff Gilloolyhoz, de három évig tartó házasságuk során többször is ki kellett hívni a rendőrséget a sorozatos veszekedések miatt. Elváltak, de később újra kibékültek. 1994. január 6-án Nancy
Kerrigant, Tonya riválisát Shane Stant összeverte. Mint kiderült, Tonya volt férje bérelte fel a támadót. Ezt követően Tonya megnyerte a nemzeti bajnokságot, és azt állította, hogy nem volt köze a
támadáshoz. Ex-férjét és annak társát két évre ítélték, őt pedig megfosztották bajnoki címétől, és élete végéig eltiltották a versenyzéstől. Mindmáig bízik azonban abban, hogy egyszer még újra versenyezhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top