Szabadidő

Leonardo DiCaprio

1974-ben született DiCaprio abban a városban, ami késõbb híressé tette. Német emigráns anyja Hollywoodban adott életet fiának.




Szülei elváltak, de a kis Leót közösen nevelték tovább, és biztatták a színészmesterség választására. Gimnáziumi évei során kapta első szerepeit, főképp oktató- és reklámfilmekben, de az Új Lassie-ben is láthatták a figyelmesek. 1991-ben szerepelt először moziban, méghozzá a Critters 3 című horrorban. Igazán nagy ismertséget csak az 1993-as This Boy’s Life hozott neki, ahova 400 másik fiatal színész közül választották be. Johnny Depp szellemileg visszamaradott öccsét játszotta a Gilbert Grape-ben, olyan jól, hogy 19 évesen Oscar-díjra jelölték alakításáért. 1995-ben három filmben láthattuk, sorrendben a The Quick and the dead-ben, a Teljes Napfogyatkozásban – itt Rimbaud-t, a biszexuális költőt játszotta – és a The Basketball Diaries-ban. Ezeket követte a Rómeó és Júlia modern átirata, ami már nemzetközi sztárrá tette, és az 1997-es Titanic, ami után kitört a DiCaprio-hisztéria. Tinilányok milliói szerettek bele reménytelenül. Minden idők legtöbb pénzt hozó filmje után Woody Allen Celebrity-jében görbe tükröt állított maga elé, egy kezelhetetlen mozisztárt alakítván. Ezután visszatért a szívtipró szerepbe a Vasálarcosban, és később a Partban. Szíve jelenleg foglalt, Giselle Bündchen próbálja erős kézzel tartani a még mindig gyerekarcú DiCapriot, aki vasárnaptól 27 éves.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top