Szabadidő

Horrorra akadva 2

...újra itt vannak a Wayans fivérek és frenetikus szereplõik az õsz legnagyobb, akciókkal és izgalmakkal teli filmjében: a Horrorra akadva 2-ben.





A tavalyi, földet rengető Horrorra akadva bombasikerét követően, Keenen Ivory, Marlon és Shawn Wayans ezúttal a természetfölötti jelenségeket vették célba. Miközben a Horrorra akadva 2 olyan klasszikus filmeket figuráz ki, mint Az ördögűző és a Poltergeist, továbbá az újabb keletű Hannibal, Temetetlen múlt, és Az átok. De a horroron kívül más műfajokat is célba vesz, többek között olyan akciófilmeket, mint a Charlie angyalai és a Mission Impossible II. Wayansék végső soron a jelenlegi popkultúrát parodizálják ki, pofátlanul kifigurázva a késő esti műsorokat, a televíziós médiumokat, sőt még a legutóbbi kosárlabdareklámot is.





A film Az ördögűző egyik jelenetének paródiájával kezdődik, melyben James Woods McFelly atyát játssza, a nem mindennapi papot, akit a körbe-körbe csavarodó fejű Natasha Lyonne újabb megtisztításával bíztak meg. Ezután folytatva ott, ahol abbahagyták, Wayansék mókásan újra összeállnak Cindy Campbell hősnővel, akiből mostanra virágzó főiskolai hallgató vált.

Egy őrült professzor (Tim Curry) alattomos módon őt, és felvillanyzott osztálytársaiból álló kis csoportját beszervezi egy hétvégi kiruccanásra, melyet tudományos kísérletnek állít be. Ahogy a hétvége egyre jobban sokkoló és gyakran a tanrendtől eltérő tevékenységei kibontakoznak, a mulatságos meglepetések özöne zúdul a nézőre.





A Wayans-testvérektől számára nem idegen a szatíra. Ők az alkotói a tévés In Living Color-nak és az I’m Gonna Get You Sucka és a Don’t Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood című filmbohózatoknak. “A Horrorra akadva 2 ötlete akkor jött – mondja Keenen Ivory Wayans -, amikor észrevettem, hogy sok természetfölötti témájú film ugyanazokkal a nevetséges momentumokkal van tele, amiket már ismerünk – popkulturális momentumokkal, melyeket ki kell parodizálni. A film készítésében azt élveztem, hogy alkalmam nyílt újra megnézni a kedvenc kamaszkori filmjeimet, melyek befolyásolták az életemet.” “Olyan műfajt kell választani, melybe több száz film is beletartozik. A Horrorra akadva a késes-gyilkolós filmeket parodizálta. A mostani a természetfölötti filmek konvencióit és közhelyeit veszi célba” – mondja Marlon Wayans társíró és szereplő. Az ugyancsak társíró és szereplő Shawn Wayans hozzáteszi: “Elsődleges célunk, hogy a közönség ugyanannyit szórakozzon a film megtekintése alatt, mint amennyit mi a készítése alatt. Felfedeztük, hogy a jelenlegi és a régebbi popkultúra egészét tekintve a parodizálni való témák tárháza kimeríthetetlen.”


színes, feliratos amerikai horror-paródia


Szereplők: Shawn Wayans,  Marlon Wayans, Anna Faris, Regina Hall.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top