Szabadidő

Magyarok a Maxben

November 5-én megkezdõdött a magyar-kanadai-angol koprodukcióban készülõ MAX címû film forgatása Budapesten.




Az ismert színészekből álló nemzetközi szereplőgárda legkiemelkedőbb alakja John Cusack, de mellette szerepelnek a filmben olyan neves művészek is, mint Noah Taylor (Ragyogj, Majdnem híres) Molly Parker (A napfény íze), Leelee Sobieski (Tágra zárt szemek), Ulrich Thomsen (Születésnap), valamint vezető magyar színészek Hernádi Judit és Kulka János.





Menno Meyjes forgatókönyvíró a Max rendezésével debütál, mint rendező. Forgatókönyvíróként Steven Spielberg Bíborszín, valamint A nap birodalma című filmjében, George Lucas Indiana Johnsjában, valamint a Bruce Willis és Denzel Washington főszereplésével készült Szükségállapotban ismerhettük meg.

A MAX producere András Hámori (A napfény íze), koproducerei Albert Andrea j.a.p. films, Damon Bryant és Bradley Adams a Natural Nylontól és Seaton McLean az Alliance Atlantistól.





“A MAX tanulmány a Gonosz születéséről, valamint a művészethez és politikához való viszonyáról.”- nyilatkozta John Cusack egy korábbi
interjúja során. “Ez egy komoly felelősséggel járó szerep, boldog vagyok, hogy eljátszhatom.”

A külföldi sztárokon kívül, a 19 fős magyar színészgárda több jól ismert magyar színészt is felvonultat, többek között Stohl Andrást, Görög Lászlót, Tímár Andort és Gáspár Andrást.

A többségében magyarokból álló nemzetközi stáb kilenc hétig forgat Budapesten és környékén, a korábban Oscar díjra jelölt Koltai Lajos (A napfény íze, Malena) operatőr, valamint a Ben van Os (A szakács, a tolvaj, a feleség és szeretője, Orlando) díszlettervezőjének közreműködésével.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top