Szabadidő

Szeptember végi zenei napok

A Zene Világnapja alkalmából rangos és érdekes zenei rendezvények részesei lehetünk. A rendezõk – a Mûvészeti Iskola és a Muzsikáló Százhalombatta Alapítvány – szeretettel várják városunk zeneszeretõ közönségét.

Szeptember 28-30. között a VI. Százhalombattai Nemzetközi Fúvósfesztivál rendezvényeitől lesz hangos a város. A fesztivál külföldi vendégei egy lengyel (Katowice) és egy horvát (Lovrán) fúvószenekar. A hazai zenekarok felsorolása is impozáns: a Szegedi Tudományegyetem Konzervatóriumának Koncert Fúvószenekara, a mindszenti-, sóskúti-, veresegyházi és természetesen a százhalombattai fúvószenekar, valamint a hódmezővásárhelyi, makói- és a százhalombattai mazsorett csoportok.

A fesztivál nyitányaként szeptember 28-án 20 órától a Pártok Házában Tóthné Császár Ildikó romantikus zongorahangversenye várja a közönséget.

A következő napokra érdekes, pergő programokat ajánlanak a rendezők. Szeptember 29-én 15 és 17,30 óra között a Szent István téren térzene hallgatható. Közreműködik a lengyel-, a horvát- és a százhalombattai fúvószenekar, valamint a helyi mazsorett csoport.

Ugyanaznap 18 órától a BMK színháztermében a szegedi fúvósok gálahangversenye kerül megrendezésre.

Szeptember 30-ára is érdekes rendezvények maradnak. 11 és 11,45 óra között több helyszínen (Liszt Ferenc stny, Dunafüred, Korona Étterem, Urbárium, Szent László u., Pannónia lakótelep, Szent István tér) térzene és mazsorettek szórakoztatják a nagyérdeműt.

15 és 16,30 óra között a Szent István téren Dohos László ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere vezényletével közös térzenével lépnek fel a zenekarok Közben 16 órakor Vezér Mihály polgármester köszönti a fesztivál résztvevőit. Ezt a mazsorettek showműsora követi.

18,45-kor a BMK aulájában rövid záróünnepséggel ér véget a rendezvény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top