Szabadidő

Anne Heche

Anna Heche-t, egyelõre akármit is tesz, mégis úgy ismeri mindenki, mint a színésznõt, aki szinte elsõként vállalta nyíltan leszbikus voltát.

Apja egy baptista kórus vezetője volt, aki titokban melegbárokat látogatott. Anne 12 éves volt, amikor erre rájött, de apja akkor már AIDS-ben haldoklott. A színésznő szerint azért kellett meghalnia, mert nem volt képes vállalni valódi énjét, ezért kényszerült rá, hogy alkalmi kapcsolatokban keresse önmagát. Nem sokkal később bátyja is elhunyt egy autóbalesetben. Ezután nagyrészt Anne-re hárult a feladat, hogy eltartsa anyját és két húgát, ezért éjszakánként bárokban énekelt.

15 éves volt, amikor szerepet ajánlottak neki egy szappanoperában, de nem fogadta el, mert a család nem akart Chicagoból New Yorkba költözni. Az érettségi után következő négy évben viszont az Another World című sorozatban egy ikerpárt alakított. Ezért a szerepért Emmy-díjat is kapott. Kisebb szerepeket játszott különböző filmekben, majd a közös munka Steve Martinnal az A Simple Twist of Fate című filmben kétéves kapcsolathoz vezetett a kollégák között. Az igazi áttörést a fesztiválgyőztes Pie in the Sky hozta meg 1995-ben. 1996-tól már valódi sikerfilmekben láthattuk (Esküdt, Fedőneve Donnie Brasco, Hat nap, hét éjszaka, Tűzhányó stb.). Magánéletével sikerei ellenére is többet foglalkozik a sajtó, mint szakmai tevékenységével. Ellen DeGeneresszel folytatott évekig tartó viszonyának nemrég vetett véget, azóta visszatért a férfiakhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top