Szabadidő

Dísznövény 2001

Országos Kertészeti Kiállítás és Vásár lesz a Budai Arborétiumban, melyet minden növénykedvelõ érdeklõdõnek ajánlunk.

Hagyományos és különleges dísznövények: a díszfák, díszcserjék, örökzöldek, évelők, rózsák, egynyáriak és balkonnövények, valamint az egzotikus- és szobanövények lesznek többek között láthatóak a háromnapos kiállításon. Továbbá eszközök, szerszámok, kellékek, kiegészítők, amelyek nélkülözhetetlenek a kertészkedéshez, és növényi eredetű finomságok, történelmi ételek: bodzaszörp, csipkebogyólekvár, biobor, búzacsírakása és hasonló ínyencségek várják a növénybarát látogatókat.

Ide akkor is érdemes elmenni, ha nem vásárlási szándékkal keressük fel a kiállítást, hiszen a Budai Arborétum talán ebben az időszakban a legszebb. Ezer meg ezer nárcisz és tulipán nyílik, friss illatuk keveredik a japán cseresznyékével és az orgonákéval. Az arborétum tavacskájának partján éppen nyílnak az íriszek, amelyet talán csak a sziklakertek virágpompája múl felül.

Ha szeretnénk minél szakszerűbben ápolni, és védeni növényeinket, a kiállítás időtartama alatt igénybe vehetjük az ingyenes szaktanácsadási szolgálatot, legyen szó akár dísznövényről, gyümölcsfáról vagy zöldségről. Végül, de nem utolsósorban, akár a szerencse is mellénk szegődhet! Naponta 3-4 alkalommal a tombolahúzáskor, egyszerre 20-30 növény és kerti eszköz talál gazdára.

A kiállításon ismét kapható lesz a Dísznövénytár 2000, amely több, mint 1000 fás növény képét, leírását és gondozását mutatja be.

Várnak minden érdeklődőt április 27-e és 29-e között a Budai Arborétumban pénteken 10-18, szombaton és vasárnap 9-18 óráig.

A kiállítás megközeíthető a Móricz Zsigmond körtértől a 61-es villamossal (2 megálló) vagy a Moszkva tértől, ugyancsak a 61-es villamossal (Szüret utcai megálló). Autósok számítsanak a parkolási nehézségekre; ha tehetik, hagyják a kocsikat a Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pu. környékén, ahonnan villamossal gyorsan eljuthatnak a helyszínre.

Budai Arborétum

Telefonszám: 06-1-372-62-31

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top