Szabadidő

Techno by Japan

Tokió mindig az élen járt, ha technikai újdonságokról volt szó – vegyük csak a tamagocsit, ami onnan indult hódító útjára. De ez csak egy a sok közül. A legújabb "õrület": mindenki i-mode-ozik.

Az i-mode olyan, mintha a mobilodon neteznél, de nem csak 2 színben és kezdetleges irányítással, mint amilyen az Európában elterjedt WAP – leginkább talán egy mini-laptop és egy telefon keveréke. A találmány rendkívül népszerű: mindenki a telefonjával van elfoglalva a metrón (kivéve ha nem lapítja éppen palacsintává a tömeg).

De lássuk csak, milyen elektronikus csodákra számíthatunk Japánból a következő év(tized?)ekben:

  • Mobiliroda

    A készülékben találunk kamerát, indíthatunk videokonferenciás beszélgetést, szörfölhetünk az Interneten, zenét és grafikákat is letölthetünk.

  • Mozitelefon

    Ezen nézheted a legújabb Brad Pitt filmet vagy akár barátnődet, miközben egymással beszélgettek.

  • Dick Tracy-stílusú telefonos óra

    Az órába épített mobillal küldhetsz email-eket, beszélhetsz, sőt még az időt is tudja!

  • Videofon memóriakártyával

    Állóképeket készíthetsz, miközben video konferenciabeszélgetést folytatsz. Ez a legjobb, ha sokat beszélgetsz imádott főnököddel, vagy épp lemondasz egy randit. A pillanat örökké tart.

  • Telefon a PC-dben

    A kis szerkentyűben egy telefon is elbújt, így kötöttségek nélkül böngészheted a netet, email-ezhetsz, faxolhatsz. A beépített kamera fényképeket készíthet rólad, amiket elküldhetsz barátaidnak.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top