Szabadidő

Kalendárium (04.17.)

Ma ünneplik névnapjukat a Rudolfok - nevük germán eredetû, jelentése dicsõség, hírnév -, ma 42 éves Sean Penn színész, valamint ma van a stressz napja is. További érdekességek...

A nap jellemzői

Bla-bla-bla Nap – Ma azt csinálsz, amit akarsz. Eldobod a cigit, kiviszed a szemetet, fogyózol, felveszed a ruháidat, meztelenül mászkálsz a lakásban, a mosogatóba teszed a mosatlant, szerzel egy munkát, vagy éppen kilépsz.

Alternatív Életmódok Napja – Ma pozitív döntéseket hozz az életeddel kapcsolatban.

Ez történt ma

1521. Martin Luthert kiközösítik a Római Katolikus Egyházból.

1875. Sir Neville Chamberlain feltalálja a snookert.

1961. Több mint 1500 száműzött kubai szállta meg Kubát a Disznó-öbölnél, hogy megbuktassa Fidel Castrót, de nem jártak sikerrel.

1964. Jerrie Mock volt az első nő, aki egyedül körberepülte a Földet.

1970. Az Apollo 13 biztonságban visszatért a Földre.

1986. Véget ért a 335 éves hadiállapot Hollandia és a Scilly Szigetek között, mikor Jonkheer Huydecoper a Scilly Szigetekre repült, zsebében a nyilatkozattal, amely az 1651-ben kezdődött háború befejezését jelentette. Igaz, a háborúskodás már 3 évszázada megszűnt.

1998. Hét asztronauta és tudós hagyta el a Földet a Columbia űrrepülőgép fedélzetén, 2000 állattal egyetemben. A tudósok a tücskök, az egerek, a kígyók és a halak idegrendszerének űrbesli viselkedését figyelték meg az.

Boldog születésnapot!

Nyikita Hruscsov, 1894

Sean Pean, 1954

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top