Szabadidő

Indiana Jones legújabb kalandjai

Indiana legújabb kalandjaiban gengsztervadászként lép színre az alkoholtilalom Chicagójában - a fürdõkádban álló gin, a füstös dzsesszritmusok és golyó lyuggatta hullák alvilágában, majd a legkönyörtelenebb és legagyafúrtabb ellenfeleivel kerül szembe – a hollywoodi stúdiófõnökökkel.

A blues rejtélye

20. fejezet

Indy egyetemre jár, közben egy ócska italmérésben dolgozik, és kapcsolatba kerül a dzsesszóriással, Sidney Bechettel, aki megtanítja bluest játszani. Sajnos kapcsolatba kerül a feltörekvő gengszterrel, Al Caponéval is, és csak kollégiumi szobatársának, a később legendává váló Eliot Nessnek segítségével képes megoldani egy aljas gyilkossági esetet, és megmenekülni attól, hogy cementcsizmában végezze a folyó mélyén.

Hollywood hercege

22. fejezet

Indy egy hollywoodi filmstúdióban dolgozik, és rájön, hogy nem egyenrangú ellenfele az akarnok, megalomániás rendezőnek, Erich von Stroheimnek, amikor ketten összekülönböznek Stroheim készülő filmje, a „Bolond feleségek” egyre emelkedő költségvetésén. Bár megviseli a filmipar, Indy úgy dönt, ad neki még egy esélyt, és elmegy forgatni a legendás rendezővel, John Forddal. Ford és cimborái, köztük az öregedő revolverhős, Wyatt Eorp segítenek neki abban, hogy megérintse a film és a filmkészítés varázsa, és amikor egy színész balesetben meghal, Indy beugrik, hogy megmentse a filmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top