Shine

Mi az a kék fény, és mit tehetünk ellene?

Pigmentfoltok, fakó bőrszín, megereszkedett arcbőr, oxidatív stressz… ezeket akár az UVA/UVB sugarai is okozhatják, de van egy másik fény, a bluelight, más néven kék fény, ami ugyanezeket a tüneteket okozhatja. De vajon hol találkozunk a kék fénnyel?

A mobiltelefonok és egyéb képernyők (számítógépek, tabletek, LED-képernyők) sugározzák ezt a fényt. Szeretnénk megosztani néhány tippet, hogyan védd ki leghatékonyabban a kék fény káros hatásait.

Miért káros a kék fény?

Már régóta tudjuk, hogy a szemünkre káros (a szaruhártya és a szemlencse nem tudja kiszűrni), hogy migrént okozhat, és elnyomja a melatonin nevű hormont, amely az egészséges cirkadián ritmusért is felelős, ezáltal nehezebben alszunk el.

De ez nem minden! A kék fény károsítja a bőrünket is. Az okostelefonok, számítógépek, táblagépek, olvasólámpák és más csúcstechnológiájú eszközök mind bocsátanak ki kék fényt. Az úgynevezett nagy energiájú látható fény (HEV) növeli az oxidatív stresszt, amely részben felelős a bőr korai öregedéséért.

Fotó: Uriage

Fotó: Uriage

Hogyan védhetjük meg bőrünket a kék fény káros hatásaitól?

Például a sugárzás elkerülésével. Kerüld a képernyő előtt ülést!

Naponta átlagosan 6 órát töltünk képernyő előtt ülve. A bőr védelme érdekében a legradikálisabb megoldás nyilván az, hogy egyszerűen gyökerestül oldjuk meg a problémát, és amennyire az lehetséges, nem nézzük azt. Hogyan? Például nem lógunk folyton a közösségi oldalakon, nem pörgetjük a képeket az Instagramon és a Facebookon, illetve munkaidőn kívül nem válaszolunk céges e-mailekre. Fedezd fel a digitális méregtelenítés előnyeit, legyél többet a barátaiddal és a családoddal!

Szedd le a kék fényt!

A legtöbb okostelefonon és digitális képernyőn lehetőség van arra, hogy a kék fényt csökkentsd, pl. éjszakai üzemmódba tedd a készüléket. Fontos tudni, hogy ezek a megoldások nem blokkolják az összes kék fényt. De ha korlátozod a képernyőfüggőséged, akkor nem csak a bőrödnek teszel jót, hanem a hangulatodnak és kapcsolataidnak is.

Így ellensúlyozd a kék fény hatását!

Az Uriage laboratóriuma éppen ezért dolgozott azon az elmúlt években, hogy egy olyan antiaging megoldást találjon, ami a kék fény által okozott oxidatív stressztől óvja meg bőrünket. Így született meg az AGE PROTECT többfunkciós bőrápolási programja, ráncok, feszességvesztés és a bőr öregedésének minden jele ellen. Magas hatékonyságú ránctalanító összetevőkkel (mint a retinol, hialuronsav, sárkányvér növényi kivonat és vitaminok) és az Uriage termálvíz jótékony hatásával láthatóan simítja a ráncokat és a finom vonalakat, csökkenti a bőr feszességvesztését és a teltség hiányát. A szabadalmaztatás alatt álló BLB (Blue Light Barrier) komplex véd a bőr idő előtti öregedését okozó környezeti szennyezőktől, valamint a mobiltelefonokból és egyéb képernyőkből származó, bőrre káros mesterséges kék fénytől. Az Uriage bőrápoló készítményeit bőrgyógyászok és gyógyszerészek közreműködésével fejlesztették ki. Hatásuk számos vizsgálattal igazolt.

Fotó: Uriage

Fotó: Uriage

Alakíts ki egy kék fény elleni rituálét!

Bőrápolási rutinodba építsd bele a kék fény elleni harcot! Ezért mindig maradéktalanul távolítsd el a sminket, tisztítsd meg a bőröd, és ne csak az arc bőrét, hanem a nyakét is! A szennyeződések eltávolítása után bőrtípusodnak megfelelő krémet használj minden napszakban, amit egészíts ki a kék fény elleni védekezéssel!

Fotó: Uriage

Fotó: Uriage

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top