Shine

Tippek, hogyan hordd a bézs színt, hogy jól álljon

Unalmas, sápasztó, fantáziátlan? Inkább letisztult, árnyalt és sikkes!

A tavaszi-nyári divattrendek közt igencsak megtalálták helyüket a natúr színek, a bézs számtalan variációban tűnt fel a homokszíntől a tópon át a drappig. Aktuális sikere pedig épp ebben keresendő, ugyanis megfelelő fazonnal és anyaghasználattal párosítva lazán túllép az unalmasság kategóriáján.

Megnézem
Összes kép (4)

A bézs földi nagykövete, a Max Mara divatház mellett a ballonkabátos Burberry vagy ötvenféle változatban mutatott be drapp szetteket, de nem hiányzott az árnyalat a Chanel, a Dior vagy a Fendi kollekciójából sem.

Az ajánlások szerint öltözhetünk talpig bézsbe, ami esetén azért érdemes legalább a kiegészítőknél némi színt, akár neonos árnyalatot belevinni a képbe. Izgalmas lehet lakkbőr vagy fényes selyem anyaggal kombinálni a színt, de a pliszék, fodrok, trükkös varrások nyomán létrejövő árnyjáték is kellő mozgalmasságot ad a bézsnek. Ha bőrszínünkhöz illik az árnyalat (ősz típusok előnyben), mutatunk néhány ötletet rá, a divattervezők miként képzelték el a drapp szetteket:

Fendi (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Max Mara (Fotó: Getty Images)

Fendi (Fotó: Getty Images)

Chanel (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Azoknak sem kell lemondania a bézs varázslatról, akiket sápaszt (tipikusan a tél típusok), csupán ügyeljenek rá, hogy az arcukhoz közel – praktikusan ami a felsőrészt illeti –, minél kevesebb jusson a színből. Egyrészes ruhánál, kabátnál egy színben kedvező selyemsál óriásit dob az összképen, plusz a smink adta lehetőségekkel is érdemes élni, máskülönben elég, ha a szoknya vagy a nadrág bézs. Mivel nagyjából minden szín passzol a drappokhoz, felsőből válasszunk hozzánk illőt is már libbenhetünk is az utcára.

Fendi (Fotó: Andreas Rentz/Getty Images)

Burberry (Fotó: John Phillips/BFC/Getty Images for BFC)

Victoria Beckham (Fotó: Tristan Fewings/BFC/Getty Images for BFC)

Burberry (Fotó: John Phillips/BFC/Getty Images for BFC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top