Meghan hercegné legemlékezetesebb kismamaruhái

Utálta a harisnyát, ragaszkodott a tűsarkúhoz, és bevállalta a testre simuló darabokat is.

Szebbnél szebb ruhákban láthattuk Meghan hercegnét várandóssága hónapjaiban, és bár tény, hogy egy átlagos kismama leginkább az alkalmi ruhák esetén tud ötletforrásként tekinteni rá, azért érdemes összegezni az elmúlt hónapok szettjeit, hisz’ szép példái annak, miként lehet összegyúrni a legutolsó divatot és az eleganciát.

Meghan hercegné és Harry herceg Sydney-ben, 2018. október 16-án, várandóssága bejelentésekor (Fotó: Phil Noble – Pool/Getty Images)

Itt kezdődött minden. A hófehér Karen Gee ruha fotói, melyet a várandósság bejelentésének napján viselt, bejárták az egész világot, hihetetlen népszerűséggel megajándékozva annak tervezőjét és remek felütéseként az elkövetkező hónapoknak, amikor a hercegné elegáns, kozmopolita kismamagardróbja elénk tárult. Meghan hercegné természetesen nem vonta meg magától a luxust egy percre sem, sógornőjével, Katalin hercegnével ellentétben rajta elvétve lehetett csak látni megfizethető darabokat.

Meghan hercegné Melbourne-ben (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Miután Meghan Markle megjelent Melbourne-ben ebben a tengerészkék Dion Lee ruhában, akkora érdeklődés támadt öltözéke iránt, hogy a márka weboldala pillanatokon belül összeomlott. Aki csak megengedhette magának, vadászni kezdte az átlapolós ruhát, amelynek hullámzása, kialakítása kétségkívül kifogástalan volt.

Meghan hercegné 2018 novemberében, Londonban (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

A Királyi Varieté jótékonysági díszelőadásán viselte múlt év novemberében ezt a fekete-fehér, flitteres felsőrészt és uszályos, fekete szoknyát, amelyet a Safiyaa divatháztól választott. Ez volt az első estélyi ruha, amelyben már megpillanthattuk a hercegné gömbölyödő pocakját.

Fotók: Getty Images

A kevésbé reprezentatív eseményeken Meghan hercegné előszeretettel viselt blézeres szetteket a terhessége elejétől, amely a várandós nők irodai gardróbjának kialakításához remek ötletként szolgálhat. A minták helyett a hercegné inkább a színekre és főként az igényes szabásra helyezi a hangsúlyt, a hosszított, lezser kabátkák pedig tökéletes alapdarabként szolgálnak mindehhez. Kombinálhatjuk mi is inggel vagy szűk pólóval és elég hozzá egy szűk szabású kismamanadrág, hogy a megjelenés csinos és nőies legyen.

Meghan hercegné a The Fashion Awards 2018-as rendezvényén a Royal Albert Hallban (Fotó: Jeff Spicer/BFC/Getty Images)

Ha csak egy öltözékét lehetne kiemelni mind közül, az biztosan a The Fashion Awardson viselt aszimmetrikus szabású, fekete Givenchy ruha lenne. Egyszerűen káprázatosan nézett ki a bársony estélyi ruhában, amely stílusában ugyan inkább a hollywoodi glamúrt, mint a brit uralkodóház decens stílusát hordozta magában, a hercegnéhez azonban kétségtelenül illett.

Meghan hercegné s Cirque du Soleil Totem előadásának premierjén 2019 januárjában, Londonban (Fotó: Paul Grover – WPA Pool/Getty Images)

Az év elején, körülbelül hat hónapos terhesen viselte a hercegné ezt a csillogó Roland Mouret estélyit, mely 1,2 millió forintos árát tekintve ugyan nem lett tömegcikk, de biztosan sok várandós kismamát ihletett meg az elmúlt báli szezont illetően. Hozzátennénk, azért a vékony pántos szandálját semmiképp sem gondolnánk követendő példának, ha valaki a szebb jövőben télen indulna el partizni – pláne terhesen.

Meghan hercegné 2019 februárjában, Londobna (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Nem lehet belekötni ebbe a hófehér inggel kombinált, térdig sliccelt kismamaszoknyába sem, az aranypántos tűsarkút pedig külön imádjuk, bár neki sok köze nincs a várandósság tényéhez. A szett mindazonáltal csillagos ötös, egyszerre elegáns és szexi, de véletlenül sem kihívó és roppant modern.

Fotók: Getty Images

Meghan hercegné esetén a szűk szabású, térdig érő ruhák afféle alapdarabnak számítanak, amelyeket várandósan előszeretettel kombinált ballonkabáttal, hosszított blézerrel vagy épp vékony gyapjúkabáttal, mi pedig bátran lessük el tőle ezt a divattippet, hiszen hasonló darabokat egész biztosan találunk megfizethető áron mi is. Ha hasonlóan letisztult stílust szeretnénk, a bézs-fehér, bézs-fekete párosítás első rangú lehetőségek, és ha javasolhatjuk, a gazdagon mintázott ruhák helyett válasszunk egyszínű darabokat.

Meghan hercegné Harry herceg társaságában, Marokkóban (Fotó: Yui Mok – Pool / Getty Images)

Carolina Herrera legutolsó kollekciójából való az a kék virágos ruha, amely alapján a hercegné ezt a méretre szabott estélyit készíttette hivatalos marokkói útjukra. A nyári maxi ruhák könnyedségét és az estélyi ruhák eleganciáját szépen ötvözi ez a darab, csak reménykedhetünk, hogy hasonló, libbenős ruhák fast fashion szinten is elérhetők lesznek, hiszen igazán kismamabarát darabról van szó.

Meghan hercegné hivatalos marokkói útjuk során, 2018 februárjában (Fotó: Pool/Samir Hussein/WireImage)

Bár várandóssága elején még úgy tűnt, Katalin hercegnéhez hasonlóan ő is a rövid ruhákat fogja előnyben részesíteni, végül nem így lett. Leggyakrabban midi és maxi szoknyákban, illetve nadrágokban láthattuk Meghan hercegnét, amely alól üdítő kivételt képezett ez a bő szabású Valentino köpenyruha, amelyet szintén marokkói útjuk során viselt és aminek állítólag üzenetértéke is volt. A piros ugyanis a marokkói nemzeti zászló színe, ugyanakkor a bátorság, keménység és erő hármasát is társítják hozzá, így a választás nem csak divatozási szempontok alapján volt telitalálat.

Meghan hercegné és Harry herceg 2018 márciusában, Londonban (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

A Nemzetközösségi Napon viselte a hercegné ezt a gyönyörű, gyöngyökkel díszített, méretre szabott Erdem kabátot és hozzá passzoló ruhát, amelyeknek komoly üzenetértéke is volt. A rendezvény, amelyen részt vettek, az Angliában élő kanadaiak sokszínű közössége előtt tisztelgett, a ruha tervezője, Erdem Moralioglu pedig kanadai származású, de angol gyökerekkel is rendelkező fiatal divattervező, aki divatházát Londonban alapította 2005-ben.

Meghan hercegné Harry herceg társaságában Marokkóban, 2019 februárjában, 33 millió forintos Dior estélyi ruhájában (Fotó: Yui Mok – Pool/Getty Images)

Meghan hercegné kismamaruhatára szinte kizárólag dizájner darabokból állt, többször láthattuk kedvenc divatháza, a Givenchy 800 ezer–1 millió forintos (vagy annál is drágább) ruháiban, de nem vetette meg az Oscar de la Renta vagy Antonio Berardi luxus darabokat sem, miközben a csúcsot mindenképp ez a Dior estélyi ruha képviseli, amelyet Marokkóban viselt, és ára megközelítően 33 millió forintra rúg. Nem csoda, hogy összességében közel 200 millió forintot költött el csak ruhákra és kiegészítőkre az elmúlt bő fél év alatt.