Gyémántokon át vezet az út az örök szerelemhez – a jegygyűrűtrendek szerint biztosan

Kecsesen vékony gyűrűk és méretes gyémántok jellemzik az idei jegygyűrűtrendeket, csak győzzék a vőlegényjelöltek pénzzel.

Háromköves szépségek

Harry herceg tehet az egészről, ha ő nem egy ilyen gyűrűvel kéri meg Meghan Markle kezét, nem biztos, hogy vezető trend lett volna a háromköves jegygyűrűkből. De megkérte, így most lányok tömege reménykedik benne, hogy hercege egy hasonló darabbal ereszkedik fél térdre előttük.

A jegygyűrű lényege, hogy a fő gyémánt mellé kétoldalt egy-egy kisebb gyémántot is foglalatba tesznek, maga a gyűrű anyaga pedig készülhet fehér és sárga aranyból, platinából egyaránt, továbbá több kisebb gyémánt vagy más drágakő is kerülhet még rá, lényeg, hogy a fő hangsúly a kövek hármasságán legyen.

Megnézem
Összes kép (7)

Visszatért a sárga arany

Az elmúlt években az eljegyzési gyűrűk terén a platina és fehérarany változatok számítottak a legdivatosabbaknak, ami 2019-ben úgy tűnik, változni fog. A klasszikus sárga arany gyűrűk ugyanis ismét keresetté váltak, ez a formai szempontokat nézve minden drágakőmérettel, -darabszámmal és típussal szépen megfér.

Népszerűségugrását leginkább annak köszönheti, hogy az ékszerek terén divatban van minden, ami régies, a vintage stílusú darabok nem csak az üzletekben keresettek, de azon országokban, ahol generációk óta szokás – lehetőleg gyémántköves – jegygyűrűvel megkérni a lány kezét, a nagyi eljegyzési gyűrűjét is boldogan elfogadják a fiatalok, ha módjuk van rá.

A fényesre polírozott mellett a matt felületűek is keresettek, és mint látható, a modern formavilággal is jól mutat a klasszikus színválasztás.

Megnézem
Összes kép (7)

Dupla gyűrű

Népszerű változatoknak számítanak azok a jegygyűrűk, amelyek direkt úgy vannak kiválasztva, hogy a későbbi karikagyűrű majd méltó kiegészítője legyen a pazar gyémántos darabnak. Előrelátó vőlegényjelöltek számára remek opció ez, pláne, ha kedvese alapjáraton is szeret több, vékonyabb gyűrűt viselni az ujján. Itt is ugyanerről van szó, különlegesebb változataiban egy fészekhez hasonlatosan a második gyűrű formája öleli körbe a jegygyűrű gyémántkövét.

A típus nagy előnye, hogy a házassági évfordulók alkalmával adja magát a lehetőség, hogy kiegészítő gyűrűk formájában is emléket állítsanak a közösen eltöltött 5-10-20 vagy még több évnek.

Megnézem
Összes kép (9)

Gyémánt a laborból

A mesterséges gyémántok iránt már nem csak az ipari cégek érdeklődnek, a laboratóriumi körülmények között előállított kövek ugyanis a trendelőrejelzések szerint egyre népszerűbbek az ékszerpiacon is. Leginkább természetesen az ára teszi őket vonzóvá, miközben a megfelelő csiszolással csodálatos ékszerek készíthetők részvételükkel. Az érdeklődés hevességét jól mutatja, hogy a világ gyémántkereskedelmét felügyelő De Beers vállalat is nemrégiben új ékszermárkát indított el, melyekhez mesterséges gyémántokat használnak fel.

A mesterséges gyémánttal díszített jegygyűrűk természetesen épp annyi formában és dizájnban tűnnek fel, mint természetes társaik és fontos megjegyezni, esetükben nem látványbeli hasonlóságról van csak szó, mint a cirkónia kő esetén, szerkezetüket tekintve is gyémántok, miközben a színvariációk tekintetében is széles kínálatból választhatunk.

Megnézem
Összes kép (7)

Színes kövek

Nem csak színes gyémántokat, de más drágaköveket is szívesen választanak mostanság a jegygyűrűk ékesítésére, így ha valakinek e tekintetben a színesen ragyogó ékszerek tetszenek, megnyugodhat, ez most nagyon divatosnak számít. Ametiszt, smaragd, topáz, de akár opál is ékesítheti a jegygyűrűt, arról azonban lebeszélnénk minden bátor férfiút, hogy hirtelen felindulásból vásároljon ilyen típust. Ezek az ékszerek ugyanis annyira “mások”, hogy érdemes jó alaposan körbepuhatolózni, biztosan ez-e a stílus, amely kedvesüket a leginkább jellemzi.

Megnézem
Összes kép (7)

Cseppben a boldogság

Ha eddigre nem lenne egyértelmű, a kövek formáját tekintve is választhatunk a kör alakútól eltérőt, Karlie Kloss és Priyanka Chopra kezét például négyszögletes gyémánttal ékesített gyűrűvel kérték meg, Hailey Bieber ujjára pedig egy ovális kővel díszített jegygyűrűt húzott Justin Bieber. A kerek kövek mellett a legnépszerűbbek a négyszögletes és a csepp alakúak, de akár szív formájú kővel díszítettet is találhatunk.

Megnézem
Összes kép (7)