Hétköznapitól az elegánsig: virágos ruhatrend a próbafülkéből

A virágos ruha alapdarab tavasszal, ideje volt hát körülnézni, milyeneket találni az üzletekben.

Kis virágos ruhácskák

Az üzletek kínálatát nézve az egyik legnagyobb trend a virágos miniruháké, amik különféle színben, de pirosban a legtöbb helyen biztosan feltűnnek valamilyen libbenős anyag társaságában. A dekoltázsra azért érdemes figyelni, van jó pár, ami meglehetősen merész e tekintetben, egy combvillantó fazonnál pedig nem biztos, hogy elegáns, ha mellünket is kirakjuk.

ZARA

Fotó: NLC és ZARA webshop

A dekoltázs ennél a zöld ruhánál szerintem már túl mély, de a hossza rendben volt, zöld színe pedig tetszett is, pláne a sok pirosas alternatíva mellett. A felpróbált méret 36-os volt, az A-vonalúnak számító ruha nem volt szűk, sőt enyhén lezsernek is mondható. Inkább 30 alattiaknak ajánlom ezt a részben gombos ruhácskát.

C&A

Fotók: NLC

A márka Bio Cotton vonalának tagja ez a sárga ruha, ebből S-es méretet próbáltam. Rugalmas anyagának köszönhetően rám még éppen jó volt, bár kérdéses, nem lenne-e már izzadósan passzentos. Színe élénk sárga (nem árt hozzábarnulni), hossza még éppen jó, pláne, hogy nem keverték durván kivágott dekoltázzsal a tinilányos fazont. Fotó sajnos a márka weboldalán nem volt fenn róla, miután azonban több színben is elérhető az üzletekben, érdemes lehet a legközelebbibe beugrani, ha megtetszett.

ORSAY

Fotók: NLC

Fájdalom, de online nem sikerült ennek a piros ruhácskának sem a nyomára bukkannom, pedig nagyon igyekeztem. Hossza és a kivágás mérete is rendben volt, ujjban sem volt szűk, kellő rugalmasságot ad az anyag hozzá, hogy ne legyen izzadós, a kis megkötős(nek tűnő) rátét pedig feldobta az amúgy egyszerű ruhát. Kényelmes volt viselni, igazi felkapom és libbenek darab.

CAMAIEU

Fotó: NLC és Camaieu webshop

A felül gombos, ingruha szabású viszkózruhának mind a hossza, mind pedig a kivágása rendben volt, anyagának köszönhetően pedig kellemesen szellőző darabnak tűnt. 36-os méretben próbáltam fel, amit magamon egy kicsit bőnek találtam, igaz, a szabása is lezser, mellben azonban kellett a méret. Ha valaki szereti a lenge, nem testhez álló darabokat, érdemes vele próbát tennie, a színe és mintája élőben kimondottan vidám, mutatós.

Irodába és alkalmakra

Mivel nem csak a hétköznapokon bújunk szívesen virágos ruhákba, megnéztem, hogy elegánsabb, irodabarát verzióban milyen ruhák közül válogathatunk. E téren a klasszikus fazonokból volt a legnagyobb a választék, A-vonalú ruhákra, illetve a test vonalát követő fazonokra bukkantam a legtöbb helyen, de az ingruhák és átlapolt ruhák között is érdemes körülnézni.

ROUGE

Fotó: NLC és ROUGE

Egyből kiszúrtam magamnak az üzletben ezt a dögös, nőcis darabot, amiből S-es méretet próbáltam fel. Nekem valószínűleg egy kisebb is elég lett volna belőle, de nagyon jó, arányos szabású ruháról van szó, így ha valaki nálam egy picit erősebb, máris sokkal szebben áll rajta. Hosszának, stílusának köszönhetően nemcsak decens irodai öltözék lehet, de ünnepekre, alkalmakra is bátran felvehetjük.

ROUGE

Fotó: NLC és ROUGE

A modellfotón csak egy másik mintavariációban találtam rá ennek az A-vonalú ruhának a képére, ami mind szín, mind pedig fazon tekintetében nagyon tetszett. Kidolgozása tökéletes volt, nem lógtak kósza cérnaszálak, és viselni is kellemes, kényelmes volt a ruhát. Méretezését nézve szintén S-est próbáltam, és ennél is úgy éreztem, egy fél számmal lehetne kisebb is, az arányok azonban rendben voltak. Jó helyre esett a derékvonal, megfelelő volt a szoknya hossza, a hónalj kivágása is.

ORSAY

Fotó: NLC és ORSAY webshop

Látványos darab ez a láncszemes és virágos díszítésű ingruha, a sötét sávok elegánssá teszik és fel is dobják a látványt, bár nekem az aljáról mégis hiányzott a befejezés, amit talán egy csinos fekete cipő pótolhat. 36-os méretben próbáltam fel, megfelelő volt a derék- és mellbősége, rendben volt az ujjhossz, valamint a szoknya hosszúsága is még elfogadható volt (legalábbis nekem).

ORSAY

Fotó: NLC és ORSAY webshop

Nagyon csinos, alkalmi-irodai öltözék lehet ez a sötétkék alapon virágmintás harangruha. Általában 36-os vagy S-es méretű ruhákat hordok, ezt is S-es méretben próbáltam fel, rám mellben, illetve felsőrészben túl bő volt, elég lett volna az egyel kisebb méret is. A fazon mindazonáltal nagyon csinos, és a szoknyahossz is rendben volt, érdemes felpróbálnia annak, aki az A-vonalú ruhákat kedveli.

MANGO

Fotó: NLC és Fashion Days webshop

Nagyon jó szabású átlapolt ruháról van szó, anyaga kellően rugalmas, jól kialakított a kötője, így megfelelően rögzíthető, nem áll el mellrésznél sem. A fazon teltebb hölgyeknek kétségkívül jobban áll, sőt ajánlom is nekik, hogy próbálják fel, nagyon kényelmes ruháról van szó, élőben pedig sokkal mutatósabb, mint a próbafülkés fotón. Irodába, tárgyalásra tökéletes öltözék, ráadásul az ára is nagyon baráti.

Midi és Hosszú ruhák

Szerencsére nem csak mini, hanem középhosszú és hosszú szoknyás fazonokból is nagy a választék, bár elsősorban hétköznapi ruhákat találunk az üzletekben. Ha elegánsabb szettre van szükség, inkább a szoknyák között érdemes szét nézni, pliszírozott szoknyákkal például Dunát lehet rekeszteni, amikhez szintén viselhetünk virágos felsőt is, ha ahhoz van kedvünk.

COMMA

Fotó: NLC és Amazon

Miután sikerült átöltöznöm a világ legsötétebb és legkisebb próbafülkéjében, nagy nehezen fotó is készült erről a sötét alapon virágos midi ruháról, amelynek lenge anyaga alatt egy alsóruhát is találunk. Méretre megfelelő volt a 36-os, az alsóruha pántja sem volt túl hosszú. Mivel hosszú ujjú, inkább tavaszi ruhának megfelelő, amit akár irodába, munkahelyre is nyugodtan viselhetünk, kellően csinos viselet hozzá. Egyetlen negatívuma az alsóruha anyaga volt, kár, hogy műszálas textilből készült.

CAMAIEU

Fotó: NLC és CAMAIEU webshop

Nálam erősebb testalkatúakon sokkal jobban mutatna ez a piros ruha, ami szintén kellően lezser, libbenős fazon. A dekoltázsa rendben volt, 36-os méretben próbáltam, a hosszával sem volt gond és mellben, hónaljban is kellően kényelmes a szabása. Viszkóz anyagának köszönhetően kellemes viselet lehet, barnulni viszont nem ár hozzá, narancsos alapszíne épp annyira sápaszt, mint az várható tőle.

PULL & BEAR

Fotó: NLC és PULL&BEAR webshop

Ez a ruha a teltebb hölgyeknek remekül állhat – nekem sajnos nem, pedig tényleg kényelmes volt. Deréktájt és mellrészig az anyaga gumírozott, rásimul a testre, az ujja, vállrésze kényelmes, a hossza inkább midi, mint maxi. Mintája tarka, de határozottan tetszetős. A próbált méret S-es volt.

H&M

Fotó: NLC és H&M webshop

Ez alá a halvány, kékesszürke gombos ruha alá mindenképp érdemes topot venni, a próbafülkés fotót kihívás volt úgy elkészíteni, hogy a melltartó sehol ne látszódjon ki. A színe, mintája szép, de a barnább bőr szükséges hozzá, hogy ne sápasszon. A próbált méret 36-os volt, a 34-es elegendő lett volna belőle, ami könnyen lehet, hogy a dekoltázs-kérdésre is megoldás. Szabása mindazonáltal lezser, hétköznapi felkapós viseletnek tudnám elképzelni.