Shine

Katalin hercegné és Victoria Beckham ugyanazt az olcsó bőrápolót használja

Olcsó, természetes, és a hatékonysága is elismert.

Katalin hercegné, Victoria Beckham, sőt állítólag még Cara Delevingne topmodell is egy roppant egyszerű kozmetikum mellett tette le a voksát, amivel arcbőrét ápolja. Ez pedig nem más, mint a csipkebogyóolaj.

Miután egyikük számára sem jelent különösebb gondot, hogy megvásárolják a legdrágább luxuskencéket, az, hogy egy pár ezer forintos készítmény is a bőrápolási rutinjuk részét képezi, egyértelműen mutatja, tudhat valamit a növényi kivonat.

Fotók: Getty Images, Istockphoto

Miért jó a csipkebogyóolaj?

 A csipkebogyónak mind a magjából, mind pedig húsából állítanak elő olajat, ha az összetevőket nézzük, két külön nevet kell keresni. A csipkebogyó magjából sajtolt olaj (Rosa Canina [Dog Rose] Seed Oil) antioxidáns és bőrpuhító hatású, a bőr számára hasznos zsírsavakban gazdag, ráadásul illatmentes is, így e tekintetben nincs semmilyen esetleges bőrirritáló hatása. Az idősödő és száraz arcbőr számára kimondottan hasznos lehet, ha az arcápolási rutint kiegészítjük vele. A csipkebogyó húsának kivonata (Rosa Canina [Dog Rose] Fruit Extract) legnagyobb mennyiségben C-vitamint tartalmaz, ezenkívül B1-, B2-, P-, K- és A-vitamin, valamint gyulladáscsökkentő hatású flavonoidok, karotinoid, pektin és szerves savak (pl. alma- és citromsav) is találhatók benne. Több kutatás is arra jutott, hogy magas C-vitamin- és polifenoltartalma révén a csipkebogyó-kivonatnak a bőrön antioxidáns hatása van, valamint szövetösszehúzó, nyugtató, gyulladáscsökkentő hatású összetevőként is számon tartják.

Alkalmazhatjuk önmagában, ez esetben a megtisztított arcbőrre, még a hidratálókrém előtt vigyünk fel pár cseppet belőle, és oszlassuk el, vagy elegyíthetjük arckrémünkkel is, mindig azzal a kis adaggal, amit bőrünkre kívánunk felvinni.

A brit hírességek esetén azt is kiderítették, melyik konkrét készítményt használják, ez pedig a híresztelések szerint a Trilogy Certified Organic Rosehip Oil. Ez a kizárólag csipkebogyómag-olajat tartalmazó készítmény minimum 80%-ban tartalmaz esszenciális zsírsavakat (ómega 3 és 6) és zsírsavat (ómega 9), egyetlen hátránya, hogy csak online tudjuk beszerezni. Szerencsére azonban van jó pár alternatíva mellette.

Csipkebogyóolajak: Trilogy Certified Organic Rosehip Oil – Kun Cseppek Csipkebogyómag-olaj – The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil – Pai Skincare Rosehip Bioregenerate Fruit&Seed Oil

Magyar vonalon érdemes lehet próbát tenni a Kun Cseppek Csipkebogyómag-olaj képességeivel, amely a gyümölcs magjaiból és húsából előállított, hidegen sajtolt növényi olajokat tartalmaz, kizárólag hazai terméseket felhasználva. A The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil a Krémmánián is sok dicséretet kapott már, a 100%-ig természetes, hidegen sajtolt csipkebogyómag-olaj, amelyet nemcsak arcon, de az ajkak ápolására, száraz kézre és hajvégekre is szívesen használtak. Hegek kezelésében is sokaknak volt segítségére ez és a Pai Skincare Rosehip Bioregenerate Fruit&Seed Oil is, amely a csipkebogyómag-olaj mellett koncentrált csipkebogyóhús-olajat is tartalmaz, továbbá E-vitamin és rozmaringkivonat is került bele. A MediNatural Csipkebogyó Bőrápoló Olaj kizárólag csipkebogyómag-olajat tartalmaz, a hidegen sajtolt eljárással előállított olaj magyar natúr kozmetikai termék, amelyet a szem körüli apró ráncok, szarkalábak és a finom mimikai vonalak halványítására is ajánlanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top