Shine

A lila az új vörös! – lila rúzsokat teszteltünk

Idén a tavaszi-nyári hónapokra is velünk maradnak a lilás árnyalatú rúzsok. Leteszteltük a szezon legtrendibb árnyalatait.

Catrice Charming Fairy 

Catrice Charming Fairy  (Fotó: Leéb Ádám)

A Catrice Charming Fairy halvány, rózsaszínes lila, holografikus hatású szájfény. A legkevésbé sem tolakodó árnyalat, hűvös fényének köszönhetően viszont mégis észrevehető. Nyár és tél típusoknak áll igazán jól. Illata és íze teljesen semleges. Érzetre ajakbalzsamhoz hasonló, könnyed viselet. „Állásában” tisztességesen megmarad az ajkakon, evés-ivás hatására viszont eltűnik. Viselhető önmagában, de ha egy másik rúzst szeretnénk kissé unikornisos hatásúvá tenni, kenjük rá második rétegként és tá-dááám.

Catrice (Fotó: Leéb Ádám)

AVON Mark

AVON Mark (Fotó: Leéb Ádám)

Az AVON Mark ajakrúzsok palettáján jó néhány lilás árnyalat megtalálható, én az enyhén barnás Temptress árnyalatot próbáltam ki. Amennyire sötét, annyira könnyű felvinni, az ajkakon egyenletesen terül és már egy rétegben is szépen fed. Illata kissé mentás, az íze viszont semleges. Fényes textúrájú, melyet órákkal később is megőriz. Némi színben passzoló kontúrt igényel, viszont nem kenődik, inkább halványodik a nap folyamán. Sminklemosó kendővel pár mozdulattal eltávolítható.

AVON (Fotó: Leéb Ádám)

Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine

Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine
 (Fotó: Leéb Ádám)

Selymesen fénylő finisű ajakrúzs, amit nagyon kényelmes volt viselni, nem ragadt, egyáltalán nem volt érezhető, hogy rajtam van, miközben hidratálta is ajkaimat. Illata nagyon tetszett, talán valamilyen bogyós gyümölcsét idézheti fel, csomagolása pedig önmagában remekmű. Krémes állagának köszönhetően könnyen felvihető egyenletes rétegben, szépen eloszlik, nem fut ki a szájvonalból, ellenben egy kontúrceruza nem árt mellé a látvány kedvéért. Nem tartós rúzs, evés-ivás után mindenképp újra kell kenni. Az árnyalat neve 90 Plum Tunique, ami az ajkaimon inkább bordós lila színű volt.

 (Fotó: Leéb Ádám)

Oriflame The One Colour Obsession ajakrúzs

Oriflame The One Colour Obsession ajakrúzs
 (Fotó: Leéb Ádám)

Krémes, hidratáló ajakrúzs, szépen fénylő finissel, gyakorlatilag a fenti YSL rúzs tökéletes dupe-ját köszönthetjük személyében. Az árnyalat neve Purple Power, ami színben az általam letesztelt Maybelline rúzs árnyalatához áll közel, annyira azonban nem intenzív, tekintve, hogy egészen más állagú-típusú ajakszínezőről van szó. Illata kellemes gyümölcsös, kényelmes viselni, könnyű egyenletesen felvinni, ellenben a szájceruza esetében is jobb, ha kéznél van. Nem tartós, étkezés után mindenképp szükséges frissíteni, máskülönben, ha nem rágjuk a szánkat, nem fújjuk egyfolytában az orrunkat, 3-4 órát bírja. Micellás vízzel gond nélkül eltávolítható.

 (Fotó: Leéb Ádám)

ARTDECO Perfect Mat

ARTDECO Perfect Mat (Fotó: Leéb Ádám)

Az ARTDECO Perfect Mat rúzsa valóban azt adja, amit a neve ígér: tökéletes matt hatást. Felvitelkor érdemes kontúrozni és rúzsecsetet használni, mivel könnyű kimenni vele a vonalból. Azután viszont, hogy megszáradt, marad a helyén és sehová sem mászik el. Evés-ivás hatására sem tűnik el teljesen az ajkakról, de kopik kissé, így érdemes újrakenni. Az illata édeskés, leginkább valamilyen jobbfajta csokoládéra emlékeztet. Szuperképessége, hogy nem szárít, és nem ül be az ajkak redőibe. Eltávolításához sminklemosót használtam, azzal különösebb dörzsölés nélkül le is jött. A képen a 138 Black Currant árnyalat.

ARTDECO (Fotó: Leéb Ádám)

Maybelline Super Stay Matte Ink

Maybelline Super Stay Matte Ink
(Fotó: Leéb Ádám)

A Maybelline folyékony rúzsa nagyon tartós, evést és ivást is bírja, pohárteszten lazán átmegy, sőt, nap végén is akarni kell, hogy mind lejöjjön. A 40-es, Believer árnyalat rejti a lila színt, ami az ajkakon egyáltalán nem szilvalila, mint azt a tubus színéből gondolhatnánk, inkább a bordós felé hajlik, határozottan mutatós árnyalat. Aláhidratálás esetében mindenképp szükséges, ne sajnáljunk tenni arckrémünkből ajkainkra és várjuk is meg, míg az teljesen felszívódik, hogy ne csúszkáljon rajta a rúzs. Nélküle szárítja az ajkakat, mint általában a tartós, matt folyékony rúzsok. A felvitelnél érdemes óvatosan bánni a mennyiséggel, vastag rétegben foltosra szárad, de ügyes, fürge mozdulatokkal, a színt építgetve egyenletes fedés érhető el.

 (Fotó: Leéb Ádám)

Inglot HD Lip Tint 

Inglot HD Lip Tint (Fotó: Leéb Ádám)

Ha nem bogyós gyümölcsös vagy barnába hajló, hanem amolyan ütős, karakteresen lila rúzst keresel, akkor az Inglot HD Lip Tint matt folyékony ajakrúzs 19-es árnyalata lesz a barátod. Felvitelkor csínján kell bánni vele, mivel meglehetősen csúszós, viszont annál gyorsabban szárad. A szivacsos applikátorral a magam részéről kimentem itt-ott a vonalból, amit utólag sminklemosóval korrigáltam. Illata és íze egyaránt savanykásabb gyümölcsteához hasonló. A képen látható fedéshez két rétegben vittem fel. Érdemes volt megküzdeni vele, ugyanis cserébe derekasan bírta az egész napot, beleértve az étkezéseket is. Este sminklemosóval is kissé dörzsölgetni kellett, hogy teljesen lejöjjön.

 (Fotó: Leéb Ádám)

Oriflame Giordani Gold Iconic Elixir

Oriflame Giordani Gold Iconic Elixir
 (Fotó: Leéb Ádám)

Sötét, bordós lila színű folyékony rúzs, mely közepesen mattra szárad. Applikátora nekem kicsit hosszú volt, főleg a kontúr megrajzolásánál éreztem, hogy nehezen irányítom, maga a feje azonban megfelelő méretű. Matt rúzshoz képest krémesebb formulájú, így lassabban is szárad, van idő rá, hogy egyenletesen eldolgozzuk (érdemes kevesebb mennyiséggel indítani, hogy tudjuk adagolni). Száradást követően icipicit ragacsos érzés volt, de még nem zavaróan. Kevésbé volt tartós, mint más matt folyékony rúzsom, étkezés során kopik, de egyenletesen teszi, nem lesz csúnya eredmény. Durván szárító hatása nem volt, igaz aláhidratáltam, nap végén micellás vízzel eltávolítható volt. A kipróbált árnyalat neve: Elegant Burgundy.

 (Fotó: Leéb Ádám)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top