Nagy korallsminkteszt – szemfestéket, rúzsokat, sőt körömlakkokat is teszteltünk

Az év színe az élő korall, megnéztük hát, milyen sminktermékeket kapni ebben az árnyalatban, és azok valóban jók-e.

Ajakszínezők

ARTDECO – Claudia Schiffer Cream Lipstick

Artdeco – Claudia Schiffer Cream Lipstick (Fotó: Leéb Ádám)

Selymes fényű, erősen pigmentált ajakrúzs, én a Clementine árnyalatot teszteltem. Megjelenése szép, igényes, a mágnesesen záródó kupakért pluszpont jár, mint ahogyan a rúzs vízcseppmintázata is nagyon tetszetős. A rúzs maga krémes textúrájú, előhidratálás egyáltalán nem kell alá, finom puhák lesznek tőle ajkaink, szárító hatást többórás viselést követően sem tapasztaltam. A szín intenzív, erősen pigmentált volt, azonban szájkontúrt mindenképp érdemes hozzá használni, tartósságán is sokat dob, ha kicsit alámegyünk vele. Tartóssága közepes, evés-ivás után szükséges korrigálni, kopása azonban egyenletes. Sminklemosóval dörzsölés nélkül eltávolítható volt.

(Fotó: Leéb Ádám)


AVON True – matt hatású ajakrúzs és AVON True Colour Glimmerstick Lip Liner

AVON True – matt hatású ajakrúzs és AVON True Colour Glimmerstick Lip Liner (Fotó: Leéb Ádám)

A selymesen matt finist adó rúzsból a Coral Fever, szájkontúrceruzából a színben hozzá passzoló Coral Desire árnyalatot teszteltem le. A rúzs színe kellően intenzív, szépen pigmentált, állaga épp a kellő mértékben krémes ahhoz, hogy könnyen és egyenletesen felvigyük, de ne csúszkáljon, ne kenődjön el. Jó érzés volt viselni ezt a rúzst, egyáltalán nem ragad, nem is éreztem, hogy rajtam van, a kontúrceruzával szépen kiegészítették egymást. Étkezés után érdemes felfrissíteni a színt, de a kopása egyenletes, abszolút vállalható, ár-érték arányban jó kis rúzsról van szó. Az ajkak pici barázdáiba nem ült bele, és nincs olyan szárító hatása sem, mint egy folyékony rúzsnak, ami nagyon tetszett. Micellás vízzel gond nélkül lemosható volt.

Fotó: Leéb Ádám


Catrice – Generation Plump & Shine Lip Gloss

Catrice – Generation Plump & Shine Lip Gloss (Fotó: Leéb Ádám)

Sparkling Coral néven találjuk a Catrice szájfényét, amely enyhe rózsaszínes-korallos árnyalatot ad az ajkaknak – felkenve jóval világosabb, mint a tubusban. A csomagolás tetszetős, pozitívum, hogy a kupak jól, pici kattanással záródik. Az applikátor megfelelő hosszúságú, könnyen lehetett vele felvinni a szájfényt, futtában, tükör nélkül is működik a mutatvány. Enyhe, természetes színt ad az ajkaknak, fénye nem tolakodó. Szájfényhez képest nincs durván ragacsos érzés, bár hatalmas mennyiséget nem is szükséges felvinni belőle, hogy látszódjon a fénye. Páróránként érdemes felfrissíteni. A matt rúzsoknak is szép csillogást ad, ha épp azokat szeretnénk variálni.

Fotó: Leéb Ádám


ARTDECO – Lip Brilliance

ARTDECO – Lip Brilliance (Fotó: Leéb Ádám)

Az ARTDECO Lip Brilliance hosszan tartó szájfényének 02-es árnyalata a tubusban határozottan korallos árnyalatú, felkenve azonban már jóval visszafogottabb a színe, szinte csak minimálisan színezi az ajkakat – viszont annál inkább fényezi őket. Az applikátorral átlagos kézügyesség birtokában is kényelmesen felvihető, nem kell utána korrigálgatni. Az illata édeskés, az íze úgyszintén. Krémes, komfortos viselet. És valóban tartós! A szuperképessége pedig az, hogy több óra elteltével sem válik ragacsossá.

(Fotó: Leéb Ádám)


Essence – Shine Shine Shine Wet Look Lipgloss

Essence – Shine Shine Shine Wet Look Lipgloss (Fotó: Leéb Ádám)

Az Essence szájfénye látványosan fénylő, vizes hatású finist ad ajkainknak, a tesztelt Let’s Pumpkin Up árnyalat pedig pluszban még enyhe narancsos színt is kölcsönöz. Maga a szín nem tolakodó, ha jól állnak neked a korallos-narancsos árnyalatok, megfelelő szájfény lehet ez a termék. Applikátora első blikkre picit bumszlinak tűnt, de végeredményben jól használható, megfelelő mennyiséget vesz fel a készítményből, és könnyű vele dolgozni, inkább azzal kell ügyeskedni, hogy ne csak a fény, a szín is egyenletesen terüljön. A szájfény maga viszonylag sűrű, nem kell tartani tőle, hogy lefolyna ajkainkról, ellenben picit ragacsos érzetű. Ára kedvező, illata édeskés, csajos, „gyorsan dobok egy kis színt magamra” sminkekhez jó lehet.

(Fotó: Leéb Ádám)


Physicians Formula – The Healthy Lip Velvet Finish

Physicians Formula – The Healthy Lip Velvet Finish (Fotó: Leéb Ádám)

A Physicians Formula The Healthy Lip Velvet Finish rúzsa mousse-állagú, felkenéskor meglehetősen csúszós, kis mennyiség is elég belőle, és az applikátorral ügyesen kell bánni, ha nem akarunk kimenni a vonalból. Az illata inkább savanykás, az íze semleges. A szájon hamar megszárad, és szépen pigmentált, telt, matt felületet ad. Érzetre olyan volt, mintha nem is lenne az ajkaimon, többórás viselés után sem éreztem úgy, hogy szárítana. A nap folyamán egyenletesen kopott és halványult. A képen látható Coral Minerals árnyalat a legkevésbé sem tolakodó, mégis „jelen van”. Bár szájhangsúlyos sminket nem ezzel készítenék, hétköznapi viseletre annál inkább megfelelő. 

(Fotó: Leéb Ádám)


Szemfesték

AVON – Mark Epic Intense Eyeshadow Mini Palette

AVON – Mark Epic Intense Eyeshadow Mini Palette (Fotó: Leéb Ádám)

Island Vibes néven találjuk az AVON Mark kollekciójában a szemfestékpalettát, amely a matt korallos szín mellett  kétféle, szintén matt finisű mentazöldet és egy gyöngyházfényű fehéreset is tartalmaz. Maga a dobozka nagyon jó méretű, kézre áll, külön öröm, hogy tükröt is tartalmaz. A színek megfelelően pigmentáltak, jó volt őket használni: szépen építhetők, jól összedolgozhatók, ráadásul 2:1 típusúak, vagyis nedvesen is használhatjuk őket, ha intenzívebb hatást akarunk elérni. A fotózott sminket primer nélkül, kevés korrektorra vittem fel korán reggel, és tartósságát bizonyítja, hogy egy gyors, délelőtti fotózást megelőző frissítéssel késő estig bírta: nem ült bele a szemredőbe, nem maszatolódott el, pedig a sminkfixáló is lemaradt a mutatványról.

Fotó: Leéb Ádám


Arcárnyalók

Yves Saint Laurent – Couture Blush

Yves Saint Laurent – Couture Blush (Fotó: Leéb Ádám)

A pirosítónak már a csomagolásától is nagyot dobban a szív, egész egyszerűen gyönyörű az aranyszín dobozka, nem hiába, luxustermékkel van dolgunk. Ezt mutatja, hogy a pirosítóhoz tartozó ecset is jól használható: nem vált ki egy profi sminkecsetet, de tudja, amit kell. A Coral Rive Gauche árnyalatot teszteltem, amely egy visszafogott, finoman fénylő finist adó pirosító. A bőröm egészen világos, a hajam pedig sötétbarna, így hozzám jól illett a termék színe, az eredmény nem volt tolakodó, inkább nappali sminkekhez, mint esti, erősebb színekhez ajánlom. Púderes állagú, de nem porzik, két-három réteget érdemes belőle felvinni, ezzel azonban nincs gond, ugyanis tartós, több óra elteltével sem pereg le.

(Fotó: Leéb Ádám)


Inglot – AMC Face Blush

Inglot – AMC Face Blush (Fotó: Leéb Ádám)

Kiszerelése azonnal szimpatikussá tette ezt a folyékony pirosítót, a légmentesen zárt, pumpás adagolóval ellátott kis flakon ráadásul jól is működik, egészen pici mennyiséget is lehet belőle kinyomni. Ez pedig nem is árt, a pirosító ugyanis nagyon jól pigmentált, kevéske is elég belőle, hogy látható árnyalást érjünk el. Nagyon szépen eloszlatható, akár ujjbegyeinkkel is eldolgozhatjuk. Lágy, krémes állagú, eredményül matt, de nem porosan száraz finist kapunk. Az ajánlás szerint száraz bőrre ideális, esetemben azonban a kombinált bőrömön is jól viselkedett, színét estig tartotta, nem mászott el. A korallos árnyalatot a 93-as szám rejti.

(Fotó: Leéb Ádám)


Körömlakkok

Chanel – Le Vernis Longwear

Fotó: Leéb Ádám

Az 562 Coralium árnyalat rejti a körömlakk korallos változatát, amely már az üvegcsében is mutatós volt, majd felkenve is erőteljesnek hatott, mégis, úgy gondolom, más hangsúlyos árnyalatokkal is jól mutatna. Gyorsan száradt, gyönyörű a színe, szép a fénye, de szükséges belőle két réteget felvinni, egynél még foltosan szárad. A második rétegtől már egységes, teljes fedést kapunk, ami mégsem túl vastag. Körmömet nem fogta meg, körömlakklemosómmal teljes egészében eltávolítható volt.

Fotó: Leéb Ádám


Inglot – O2M Breathable Nail Enamel

Inglot – O2M Breathable Nail Enamel (Fotó: Leéb Ádám)

A tesztbe a körömlakk 618-as árnyalata került bele, amely a korallszínek narancsos végén foglal helyet. A körömlakkot öröm volt használni, ugyanis gyönyörűen terül, két rétegben sem vastag, miközben a fedés is nagyon szép, egyenletes. Intenzív színt ad, a fénye pedig különösen tetszett. Érdemes tudni róla, hogy egy különleges összetevőjének – egy rendkívül fejlett polimernek – köszönhetően megőrzi a köröm víz- és légáteresztő képességét, vagyis huzamosabb használat során sem gyengíti azt. Négy napig hibátlanul tartotta magát a lakk amellett is, hogy minden szokásos házimunkát elvégeztem, nem veszített fényéből sem. Utána már enyhe kopás látszódott a körmök végén, amit elfogadhatónak tartok. Ecsete vékony, hosszúkás, nem okozott gondot a használata. Lemosást követően semmilyen elszíneződés nem volt látható a körmeimen. 

Fotó: Leéb Ádám


Oriflame – Colourbox körömlakk

Oriflame – Colourbox körömlakk (Fotó: Leéb Ádám)

A Colourbox körömlakk Soft Pink árnyalatát teszteltem, amely bár nevében rózsaszín, megjelenésében határozottan a korallos irány felé ment el. Színe nagyon tetszett, szép élénk, telt, két rétegben megfelelő fedést adott, bár az egyenletességhez kellett a figyelem. Maga az üvegcse travel size, 5 ml-es kiszerelése pont alkalmassá teszi rá, hogy kedvünkre használjuk, mégse száradjon be, mielőtt még elfogyna. A körömlakk száradási ideje átlagos, nem pattogott le több nap elteltével sem, körmeim végéről három nap után kezdett kopni a szín, amivel elégedett vagyok.

Fotó: Leéb Ádám