Shine

Petefészekrákban halt meg a 30 éves plus size modell

Ashley Luther, vagy ahogyan jobban ismerték: Elly Mayday hosszú évek óta küzdött a betegséggel.

25 éves volt, mikor III. stádiumú petefészekrákot diagnosztizáltak nála, éppen akkor, mikor karrierje is felszálló ágba került, Elly pedig úgy döntött, nem hagyja, hogy a betegség maga alá gyűrje, és nyíltan vállalva a rákkal folytatott küzdelmét, számos divatanyagban és reklámkampányban tűnt fel az évek során.

Testpozitív aktivistaként is hírnevet szerzett magának, akárcsak Ashley Graham, ő is kiállt a női test változatossága, a kerekded idomok szépsége mellett, és büszkén vállalta testét, annak minden hibájával és a műtétek, kezelések nyomaival együtt. 

Instagram-oldalán keresztül mindenki bepillantást nyerhetett abba, milyen erővel küzd, miközben igyekszik másoknak is példát mutatni tetteivel. 2018-ban, mikor a kezelések miatt ismét kihullott a haja, szintén a közösségi médiához fordult, hogy megmutassa, egy nő kopaszon is épp olyan gyönyörű, mint frizurával.

Sajnos betegsége végül erősebbnek bizonyult, és Elly Mayday március 1-én, 30 éves korában elhunyt. A hírt családja osztotta meg közösségi média oldalán, megköszönve követői támogatását és szeretetét, amit a modell-lány az évek során kapott.

Fotó: instagram/elly.mayday

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top