Shine

Meghan hercegné filléres arcápolókkal szépül

Bár Meghan hercegné híresen szereti körülvenni magát luxus készítményekkel, úgy tűnik, ő sem veti meg a házi praktikákat és a jól bevált formulákat.

Hogy arcbőre puha és sima legyen, egy gyorsan elkészíthető hámlasztót használ, amelyhez kókuszolajat, mézet, kurkumát és némi őrölt zabpelyhet kever(tet) össze. Az elegy összetevői valóban ígéretesek, de gyorsan leszögeznénk, nem biztos, hogy mindenkinek ajánlatos használni.

Fotó: Getty Images

Míg a kurkuma remek gyulladásgátló és antioxidáns hatású, sőt a fényvédő krémek hatékonyságát is növeli, addig a kókuszolajról nem árt tudni, hogy minden pozitív tulajdonsága mellett meglehetősen komedogén, vagyis pattanásos bőrűeknek messziről kerülendő összetevő. Ezenkívül az őrölt zabpehely, hasonlóan minden egyéb fizikai hámlasztó készítmény szemcséihez, irritálhatja a bőrt, vagyis érzékeny, pattanásos, rosaceás arcbőrnél egyáltalán nem javallott a használata. Persze a méz szuper összetevő, de ha valaki Meghan Markle által inspirálva otthon keverné ki bőrápolóját, érdemes csekkolni, biztosan jók-e számára a kiválasztott alapanyagok.

Hogy ne csak hideget kapjon szegény hercegné azért, miket használ a bőrére, másik kedvenc szépségtrükkje már határozottan az ajánlott készítmények kategóriájába esik. Nichola Joss bőrápolási szakértő, akihez Meghan Markle is fordul, elárulta, az egyszerű teafaolaj is mindig a keze ügyében van, ha egy kis gyors, gyulladásgátló segítségre van szüksége. Az ausztrál teafacserje leveléből kivont olaj ugyanis fertőtlenítő, baktériumellenes tulajdonságú, így hatásos lehet a pattanások kezelésében.

Fotó: Getty Images

Az olcsóságok listája itt nem ér véget, ugyanis a sminkelés terén is meglepő, mit használ Meghan Markle az arcára. Highlighter helyett egy száraz és repedezett bőrre való ápoló készítményt kap elő, azt, amire állítólag Beyoncé és Zendaya is esküszik, az Eucerin Aquaphor krémjét. Bár Zendaya a youtuberek egyetértésével a sűrű, kenőcsös készítményt csupán „ragasztóként” használja, hogy fixálja a highlightert és felturbózza annak csillogását, Meghan hercegné a hírek szerint önmagában is szívesen alkalmazza orcáin.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top