Shine

Rihanna beperelte az apját, mert az használni merte a nevét

Kellemetlen, ha valakit ugyanúgy hívnak, mint az apját.

Rihanna, teljes nevén Robyn Rihanna Fenty a Los Angeles-i szövetségi bíróságon tett feljelentést apja, Ronald Fenty és annak két üzlettársa ellen csalásért és hamis reklámtevékenységért, azok ugyanis Fenty Entertainment néven 2017-ben tehetségkutató és produkciós céget hoztak létre. Aprócska bökkenő mindezzel, hogy Rihanna addigra már sikeres cégbirodalmat épített fel Fenty márkanév alatt, mely kozmetikumokat, fehérneműket és ruhákat árul, a beadvány szerint pedig apja kizárólag az ő hírnevét akarja kihasználni vállalkozásával.

Fotók: Getty Images

Nem csak arról van szó, hogy Ronald Fenty cége rontja Rihanna imázsát azzal, hogy tévesen összefüggésbe hozható márkanevével, de komoly dollármilliókra is szert tett, miután több ízben Rihanna nevében szervezett le fellépéseket. 2017-ben például 15 latin-amerikai koncertre kötöttek üzletet anélkül, hogy arra Rihanna megbízást adott volna nekik, de egy boutique-hotel bizniszüket is azzal igyekeztek vonzóbbá tenni, hogy hamisan azt állították, Rihanna is érdekelt az üzletben.

Nyáron Rihanna még közös fotót posztolt az instán (Fotó: instagram/badgalriri)

Az énekesnő végül azért fordult bírósághoz, mert apja többszöri felszólítás után sem állt le az egyébként levédetett Fenty márkanév és lánya nevének, személyének üzleti célú kihasználásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top