Shine

35 éve kizárólag sárgában jár ez a férfi

Csoda, hogy túlélte a szíriai polgárháborút.

Aleppó sárga embere – így emlegetik a 68 éves Abou Zakkourt, aki 35 éve kizárólag sárga színt hord. Nem csupán a ruhái, de a kiegészítői, sőt még az alsóneműi is sárgák. Mi több, a lakásában is rengeteg sárga tárgy van. Igyekszik mindenből sárga színűt beszerezni, ha pedig valamiből mégsem talál, akkor körömlakkal festi át az adott darabot sárgára.

Facebook/China Xinhua News

A férfi 1983-ban határozta el, hogy csak sárga holmikban fog járni, mivel az a szín az ő szemében a szeretetet jelképezi. 

„Ha más színt viselnék, szokatlannak és furcsának érezném magam, mert 35 éve sárgában járok és ez hosszú idő” – fogalmazott Zakkour.

A férfi akkor is ikonikus sárga ruháiban járta Aleppó utcáit, amikor a város háborús övezetté vált. Ebben az időszakban azonban különféle pletykákat kezdtek terjeszteni róla, például, hogy Bashar al Asszad rezsimének informátora, illetve hogy az ISIS-hez vagy az Al-Kaidához kötődik. 2013-ban a Szabad Szíriai Hadsereg katonái megverték és megkínozták, hogy vallja be, miért hord sárga ruhákat. Az erről készült videófelvétel az internetre a felkerült.

Mindezek után sokakat meglepett, hogy a férfi egyáltalán túlélte a polgárháborút. Pedig Aleppó sárga embere nemcsak hogy életben van, de rendületlenül igyekszik mosolyt csalni az emberek arcára.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top