Shine

Gyerekruhagyártót perel a luxusmárka

Szellemi tulajdonjogok megsértése miatt megy perre Virgil Abloh luxusmárkája, az Off-White, miután jellegzetes feliratozásaik megjelentek egy gyerekruhamárka darabjain is.

A Brooklyn Lighthouse amerikai gyerekruhamárka bukott le azzal, hogy streetwear ruhakínálatában egy az egyben olyan pulóvereket árul 10 év alatti gyerekeknek, amelyek az Off-White stílusában készültek. Az ominózus részlet, amely miatt bíróságra megy a luxusmárka, a pulóverek feliratozása, aminél kétségtelen, ránézésre is látszik, honnan meríthették az ihletet.

A Brooklyn Lighthouse gyerekruhája és az Off-White kapucnis pulóvere

Nem az Off-White az egyetlen, ahonnan koppintott a New York-i gyerekruhagyáros: a Supreme, a Gucci és Kanye West Yeezy márkája is háboroghat, mert a Brooklyn Lighthouse-nak nem egy olyan gyerekruhája van, amely kinézetre egy az egyben megegyezik az eredeti, felnőttváltozat megjelenésével.

Egy eredeti Yeezy Calabasas felnőttpulóver 369 dollár, a Brooklyn Lighthouse gyerekeknek szánt verziója 29,95 dollár

Virgil Abloh, az Off-White tervezője pedig valóban nem szórakozik: bár korábban próbált megegyezésre jutni a Brooklyn Lighthouse-zal, miután követeléseit nem teljesítették, most ruhatípusonként és védjegyenként 2 millió dolláros kártérítésre perli a céget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top