Shine

Eladják Diana hercegnő híres ruháját

24 évig egy dobozban pihent a ruha, mire a tulajdonosa rájött, mekkora kincset birtokol.

Diana hercegnő 1986 novemberében, bahreini látogatásán viselte azt a fehér, selyem estélyi ruhát, melyet David és Elizabeth Emanuel tervezett a számára. Ez a duó készítette a hercegnő ikonikus menyaszonyi ruháját is.

Diana hercegnő, 1986 novemberében, Bahreinben (Anwar Hussein/Getty Images)

A ruha későbbi sorsáról keveset lehetett tudni, egészen mostanáig. 1994-ben egy jótékonysági boltba küldték, ahol 200 fontért vásárolta meg a bolt egyik részmunkaidős dolgozója. Egy bálra akarta felvenni, ám végül más ruhát választott, Diana ruhája pedig azóta is egy dobozban pihent. Tulajdonosa csak nemrég jött rá, mekkora kincset birtokol. Felidézte, hogy annak idején a Mynde Park birtok házvezetője adta le az estélyit a boltban, a hercegnő több más ruhadarabjával együtt. A Mynde Park tulajdonosa Caroline Twiston-Davies, Diana gyerekkori barátnője volt.

 

(Kerry Taylor Auctions )

A ruhát a jövő hónapban a Kerry Taylor aukciósház árvrezi majd el. 60.000-100.000 angol fontot, vagyis nagyjából 22-36 millió forintnak megfelelő összeget remélnek érte.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top