Shine

Ők a legstílusosabb hazai sztárok – szerintünk

Amikor a stílus kerül szóba, azonnal röpködnek a nevek: Olivia Palermo, Alexa Chung, Kate Middleton, Emma Stone, a pasiknál meg Benedict Cumberbatch vagy Tom Hiddleston. De mi a helyzet a magyarokkal?

Először is szögezzük le: a stílus nem csak a viselt ruhákon múlik, felvehetnék én olyan bodysuit-okat, mint Beyonce, mégsem válnék azonnal a világ legdögösebb dívájává, sőt valószínűleg nevetségesen festenék. Ehelyett tudom, mit szeretek (ezt tényleg), tudom, mi áll jól (az esetek többségében így van, de volt pár elég nagy mellényúlás is), és tudom, miben érzem magabiztosnak és vonzónak magam (na jó, ez nálam nem mindig a ruhán múlik…). Ha megvan az összhang, a személyiséged és a viselt ruhák összhangja, lényegében számomra ez tesz stílusossá valakit. Látni fogjátok, hogy a listámon is szerepelnek abszolút dívák, turikincsekkel operáló eklektikusok és romantikus, bohém lelkek is, mégis mindegyikük stílusára felnézek valamiért.

Borbély Alexandra

Aki az Oscar-gálán is beverekszi magát a legjobban öltözöttek listájára, annak egyértelműen itt a helye ezen a listán is. Pontosan tudja, mi illik alabástrom bőréhez, szőke hajához és karakteres arcához, nem fél a színektől, a formáktól, lefogadom, hogy a filmes vagy a színházi jelmeztervezők mind abban reménykednek, hogy lesz alkalmuk vele dolgozni.

Farkas Franciska

Farkas Franciska olyan, mintha valami régi, letűnt korból maradt volna itt nekünk. Sötét hajával, karakteres arcvonásaival és izgalmas öltözködésével olyan lenyűgöző jelenség, hogy ha az ember egyszer látja őt, többet nem felejti el. Na ez az, amit sajnos nem lehet tanítani, ezzel születni kell. Az egy dolog, hogy nagyon bírom az öltözködési stílusát is, másrészt ő valószínűleg egy szemeteszsákban is legalább ennyire vonzó lenne.

Hajós András

Hajós Andrásnak nem csak a magas termete, az ősz frizurája és a frappáns szövegei váltak a védjegyévé, de a színes, néha egészen bohókás öltözködési stílusa is. Az ő „egyenruhája” a felhajtott szárú nadrág, póló vagy kigombolt nyakú ing és a zakó, a tévés szereplései során az esetek többségében ezt viseli. Láttuk már őt rózsaszín öltönyben, citromsárga nadrágban és csíkos zakóban is, és mindent ugyanazzal a „nemes” fellépéssel visel. Kicsit olyan, mintha egy előző századbeli arisztokrata úr lenne, egy csipet humorral megfűszerezve.

Odett

Odett számomra olyan, mint egy fiatal Madonna, néha vagány, néha dögös, néha bájos, úgy váltogat a stílusok között, ahogy senki más. Igazi stíluskaméleon, de sosem erőltetett. Nem is tudom, melyik „énjét” szeretem a legjobban, mert egyedülálló módon mindben teljesen önazonos. Egyszerűen imádom nézegetni a szettjeit.

View this post on Instagram

Sziasztok!❄️

A post shared by ODETT (@odettofficialinstagram) on

Sebestyén Balázs

Amikor megkérdeztem a férjemet, szerinte ki a legstílusosabb magyar pasi, ő kinek a stílusát követné szívesen, rávágta, hogy „még mindig Sebestyén Balázs”. Balázs öltözködésében az a jó, hogy nem flancol, nem bonyolítja túl, egyszerű darabokat választ, amikben mégis van valami apró csavar vagy érdekes részlet.

View this post on Instagram

🙂

A post shared by Sebestyén Balázs (@sebestyenbalazsunofficial) on

Horányi Juli

Horányi Julit ugyan énekesnőként ismerte meg az ország, azt mégis kevesen tudják, hogy ő végzettsége szerint díszlet- és jelmeztervező. Ez a vele született kreativitás meg is látszik a stílusán. Imád a színekkel, formákkal játszani, neki mindegy, hogy flitteres, fodros, szőrös, hologramos, kiscicamintás vagy bármilyen az a ruhadarab vagy kiegészítő, ha beleszeretett, bátran viselni is fogja. Nem véletlenül a divattervezők álma, ő aztán tényleg nem utasít vissza egyetlen bohókás darabot sem, és én pont ezért imádom.

Nagy Zsolt

Nagy Zsolt, a Kontroll és a Terápia sztárja szerintem az eklektikus stílus férfi nagykövete kis hazánkban. A szekrényben meg a vállfán még totálisan össze nem illő darabok Zsolton, felvéve már olyan összhangot alkotnak, hogy az ilyen szintű kombinálást tanítani kéne. Látszik, hogy van érzéke az öltözködéshez. Persze nem is csoda, hogy ilyen mesteri szinten űzi az eklektikát, hiszen a párja, Oltai Kata (művészettörténész és kurátor) egy nagyon helyes second hand üzlet, a Konfekció tulajdonosa, nem mellesleg ő maga is elképesztően izgalmas összeállításokkal tudja sokkolni az utca népét.

View this post on Instagram

Öltöztetem

A post shared by oltai kata (@oltaikata) on

View this post on Instagram

#tbt to Budapest Pride 🌈🖖🏽 #lastyear

A post shared by oltai kata (@oltaikata) on

Kovács Patrícia

A Korhatáros szerelem főszereplője a férjem megfogalmazása szerint „nem korhatáros”, vagyis ugyanolyan különleges kisugárzású és vonzó nő, mint volt húsz vagy tíz évvel ezelőtt, és amilyen lesz tíz vagy húsz év múlva is. Valószínűleg az öltözködési stílusa is azért olyan magával ragadó, mert  tisztában van önmagával, és nem próbál másnak látszani. Az egyszerűség, a praktikum és a minőség híve, amit legtöbbször élénk színekkel vagy apró izgalmas részletekkel tesz érdekessé.

Járai Máté

Járai Máté a 200 első randi című sorozatban Bencét alakítja, aki egy elég jó stílusú figura, de szerintem Máté a valóságban még Bencén is túltesz. Láthatóan élvezi az öltözködést, nem retten meg a feltűnőbb színektől és a bevállalósabb daraboktól sem. A hazai férfi öltözködéskultúra a nagy átlagot nézve véleményem szerint még mindig gyerekcipőben jár, ennek üde színfoltja (szó szerint) Máté. Komolyan, ha izgalmas magyar pasi street style-t szeretnétek látni, kezdjétek el követni őt!

Dobó Kata

Dobó Katát akkor szerette meg az ország, amikor bemutatkozott és kért egy Pepsit, és aki egyszer látta őt, az valószínűleg sosem felejti el. Ő tényleg egy jelenség vörös hajzuhatagával és magabiztos fellépésével. Legtöbbször klasszikus stílusú ruhákat választ, szereti a dívás és a csillogó darabokat, úgy szexis, hogy nem közönséges. Ha lenne Magyarországnak királyi családja, valahogy így képzelném el az ő öltözködésüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top