Íme a divatshow, amin a 60 kilós modell már kövérnek hat

Miközben kavarognak az indulatok és gondolatok akörül, hogy ma, az inkluzivitás korában mennyire korrekt kizárólag vékony modellekkel megtölteni egy divatbemutató színpadát, a Victoria’s Secret szemrebbenés nélkül rakott össze olyan csapatot, amiben Palvin Barbi és Adriana Lima hasonlítottak csak valamelyest egy átlagos nőre. A modellszakma legtöbbre taksált testeinek épp csak a bordái nem látszódtak ki, Bella Hadid láthatóan túltolta a diétát, és Winnie Harlow sem ehetett sokat mostanában.

Tegnap este zajlott a Victoria’s Secret fehérneműmárka éves divatbemutatója New Yorkban, ami okos választás volt a tavalyi kínai botrány után, mikor vízum hiányában egy sor topmodell, köztük Kendall Jenner és Gigi Hadid is otthona pamlagán fekve kapcsolódhatott csak be a buliba.

Balról jobbra: Yasmin Wijnaldum, Palvin Barbara, Winnie Harlow, Sui He, Bella Hadid és Lameka Fox a Victoria’s Secret kifutóján (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for Victoria’s Secret)

Volt itt, kérem, minden. Bár az idei Fantasy Bra egymillió dolláros értéke csak csekély töredéke volt néhány elődjének, magára a show-ra 12 millió dollár körüli összeget tapsolt el a márka, ami átszámítva cirka 3,3 milliárd magyar forintocska – máshonnan nézve pedig éppen tizenkétszerese annak, amennyit egy átlag (felfutott, első vonalbeli) divatmárka hajlandó efféle úri huncutságra költeni.

A modellek „leleplezése” már hetek óta zajlott, becsekkolt minden aktuális húzónév (a két Hadid lány és Kendall Jenner is, plusz a törzstagok, mint Candace Swanepoel vagy Elsa Hosk), az inkluzivitás, vagyis a modellek által képviselt nőtípusok sokszínűsége azonban kimerült a vitiligós Winnie Harlow-ban – azt mégsem gondolhatták komolyan, hogy Palvin Barbit majd plus size-nak nézi bárki is.

Palvin Barbi két szettet is bemutatott a 2018-as Victoria’s Secret divatshow-n (Fotó: Getty Images)

A ruhákat nézve a legnagyobb durranások mindenképp a Mary Katrantzou brit divattervezővel közösen készült darabok voltak, amik a dizájnerre jellemző vibráló színkavalkádból és virágminták millióiból álltak össze. Szárnyak helyett óriási, kifeszített textilkupolákat kaptak a modellek, amiktől úgy festettek, mint akiket feltűztek egy hőlégballon tetejére, de ettől még látványos volt a megoldás, annyi szent. Itt takarta egyébként a legtöbb textil is a modellek testét, kényelmesen szexiskedő leggingsek, buggyos nadrágok és crop topok is bemutatásra kerültek.

Megnézem
Összes kép (7)

A klasszikusan csipkedús etap legszebb, de semmiképp sem korszakalkotó darabjai idén éjfeketére sikerültek, amiket arany és ezüst rátétek tettek szikrázóvá. Külön érdekességként tűntek fel az athleisure stílussal kombinált darabok, bár a széles gumipántok túlerőltetettek, a dekoltázstakaró pufibolerók pedig fojtogatók voltak.

Megnézem
Összes kép (5)

A sportos fehérneműk idén sem hiányozhattak. Igaz, meg kell hagyni, sokban nem különböztek a múlt évi felhozataltól a (kissé már unalomig használt) feliratos gumisávokkal és neon színekkel díszített ezüstös darabok, de legalább megnyugodhatunk, a csipketangák mellett a száras bugyik épp oly divatosak lesznek. Hiába, a kényelem most nagyon nagy trend.

Megnézem
Összes kép (9)

Végül jöjjenek azok a szettek, amik a Victoria’s Secret nevével a legjobban összeforrtak az évek alatt: a riói fesztivált idéző angyalszárnyas kosztümök, amik között voltak klasszikusan szépek…

Fotó: Noam Galai/Getty Images)

Fotó: Noam Galai/Getty Images)

és skót amazonoknak valók is:

Fotó: Michael Stewart/FilmMagic

Fotó: Timur Emek/FilmMagic

Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images

Hogy Adriana Lima mivel érdemelte ki az est legcsúnyább öltözékét, rejtély, mindenesetre az összkép úgy hatott, amint amit elfelejtettek befejezni.

(Fotó: Michael Stewart/FilmMagic)

Az íves tolldíszek ennél már jóval szebbre sikerültek, Candace Swanepoel szettje például töményen tartalmazott mindent, ami trendi, mégis eredetinek és ötletesnek hatott:

(Fotó: J. Lee/FilmMagic)

(Fotó: Michael Stewart/FilmMagic)

(Fotó: Michael Stewart/FilmMagic)

Az éjszaka angyalai is testet öltöttek, jelesül Barbara Fialho, Kendall Jenner és Adriana Lima bőrébe bújtak. Igen, Adrianának jutott egy jóval látványosabb, holdistennős szett is.

(Fotó: Noam Galai/Getty Images)

(Fotó: J. Lee/FilmMagic)

(Fotó: Taylor Hill/FilmMagic)