Shine

Masszíroztad már kaviccsal az arcod? Ezentúl fogod

Na jó, a kavics kifejezés meglehetősen lekicsinylő, hiszen az ívesre formázott alkalmatosság, a gua sha rózsakvarcból vagy jáde kőből készül, és az azonos nevű tradicionális kínai masszázs eszköze.

A gyógyító ásványok körüli hype és a masszázskövek fotogenitásának köszönhetően a gua sha hihetetlenül felkapottá vált, amiről a net népe nem győzi trendi fotóival elárasztani a közösségi médiát – és ami ennél is jobb, valóban remek hatása van a finom mozdulatoknak.

A tradicionális testmasszázs tömör lényege, hogy a meridián-masszázson alapulva ismétlődő mozdulatokkal fokozza a meridiánokban az energiaáramlást, javítva ezáltal a vérkeringést, serkentve a nyirokkeringést. Ha utánanéztek a neten, a hátmasszázs változatról brutálisan bevörösödött, véraláfutásokkal tarkított hátak képeit hozza a Google, szerencsére az arc esetén ilyenről szó nincs.

A gua sha legfontosabb hatásai között szerepel a már említetteken felül, hogy oldja izomblokkokat, csökkenti a puffadást, elősegíti a bőrsejtek megújulását, a méregtelenítést, továbbá feszesítő hatása is van bőrünkre.

Olvasd tovább a Krémmánia Magazinon »

fotó: instagram.com/aestheticskinstudio

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top