Shine

„Igenis tudom befolyásolni a közérzetemet” – mellrákkal sem kell lemondani a divatról és az önbizalomról

Zsuzsát egy korábbi videónkban már bemutattuk nektek. A kismama 12 hetes terhesen tudta meg, hogy mellrákja van, most a 24. hétben jár. Levették az egyik mellét, és a kemoterápiás kezelésektől a haja is kihullott. Ettől függetlenül szeretné megőrizni nőiességét és ezzel magabiztosságát is. Ebben segítettünk neki.

Videónk első részét itt nézheted meg.

Bár a kockázatnövelő tényezők ismertek, sajnos ki kell mondani: a mellrák jelenleg nem megelőzhető, hiszen nem tudjuk bizonyossággal megmondani, kinél fog megjelenni. Annyi viszont biztos, hogy minden tizedik magyar nőnél, ez ugyanis a leggyakoribb és a legtöbb halálesetet okozó daganattípus. Ehhez képest óriási dolog, hogy igen jó eséllyel gyógyítható – igaz, csak akkor, ha idejében észreveszed: valami megváltozott. Ha még az első stádiumban történik ez, akkor 98 százalék a túlélés esélye, ha a negyedikben, akkor már csak 16. Élj tehát egészségesen, és légy azon, hogy időben eljuss a mellrák-szűrésre – akkor nem lesz baj.

 

Tematikus sorozatunkban egy hónapon át ezzel a betegséggel foglalkozunk itt, az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.