Shine

Döntés született: legálisan csinálhatnak magukból hülyét a sztárok a MET-gálán

Lélekben már most kezdhetünk felkészülni a látványra.

A New York-i Metropolitan Múzeum kihirdette a jövő évi MET-gála témáját, ami a Túlzások: Ami jellemzi a divatot elnevezést kapta. Ezzel Anna Wintour gyakorlatilag zöld utat adott a legextravagánsabb, legőrültebb és legfeltűnőbb öltözékeknek, amik elképzelni sem tudjuk, milyenek lesznek, ha már idén is volt, aki ereklyetartónak öltözött.

A múzeum éves tematikus divatkiállításhoz (amihez maga a gála szolgáltatja a reprezentatív figyelemfelhívást, az intézet számára pedig a puccos adománygyűjtést) a téma alapötletét Susan Sontag amerikai írónő egy 1964-es esszéje szolgáltatta, amelyben a színpadias, ironizáló stílust (illetve annak angol szavát, a campet) úgy definiálta, mint a természetellenesség szeretetét, a ravaszság kedvelését, a túlzást.

Andrew Bolton, a gála szervezéséért felelős Costume Institute kurátora a New York Timesnak úgy nyilatkozott: „Extrém mértékben túlzó pillanat részesei vagyunk, így abszolút relevánsnak tűnt a kulturális párbeszéd szempontjából, hogy ráirányítsuk a figyelmet, hogy ami gyakran üres könnyelműségnek tűnik, az valójában roppant kifinomult és erőteljes politikai eszköz is lehet, főként a marginalizálódott kultúrák számára.”

A jövő év május 6-ára ütemezett MET-gála extremitását jelzi, hogy házigazdái a különc megjelenésükről (is) híressé vált Lady Gaga és Harry Styles lesznek, akik mellé Serena Williams teniszcsillagot és Alessandra Michelét, a Gucci-ház kreatív igazgatóját kérték még fel a megtisztelő pozíció betöltésére.

És hogy mit kell túlszárnyalniuk a sztároknak? Jöjjön egy kis válogatás az elmúlt évek leg-leg-leg MET-gálás ruhakölteményeiből:

Megnézem
Összes kép (12)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top