Shine

Nem használ többé valódi szőrmét és angórát a híres divattervező

Nagy bejelentést tett Diane Von Furstenberg.

Olyan meghatározó divatházak után, mint a Gucci, a Versace, Michael Kors vagy a Burberry, most Diane Von Furstenberg is bejelentette, 2019-től kezdve nem használ többé valódi szőrmét, angórát, mohert és egzotikus bőröket a kollekcióihoz. 2015 óta a divatház őszi-téli kollekcióiban kevesebb mint 15 százalékban használták ezeket az anyagokat, ám ezentúl egyáltalán nem fogják.

Diane Von Furstenberg (Getty Images)

Etikus forrásból származó báránybőrt ezután is használnak majd, azonban az Amerikai Divattervezők Tanácsával együttműködve fenntarthatósági ütemtervet dolgoznak ki, és innovatív textíliák, illetve szőrmehelyettesítők kifejlesztésére fókuszálnak.

„Izgatott vagyok, amiért a technológia már lehetővé teszi, hogy műszőrmével is elbűvölőnek érezhessük magunkat” – fogalmazott Diane Von Furstenberg.

„Ideje volt, hogy változtassunk, és felelősséget vállaljunk abban, hogy nem támogatjuk az állatok leölését a divat kedvéért” – mondta Sandra Campos, a DVF divatház vezérigazgatója.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top