Shine

Testalkatuk miatt büntették a tinilányokat az iskolában

Az iskola illetékese szerint a két diáklány túlságosan telt alkatú ahhoz, hogy ugyanolyan szoknyát hordhassanak, mint vékonyabb társaik.

A 15 éves Ellie Porter és Jasmin Stacey a Hounsdown-középiskola diákjai az angliai Tottonban. A két lányt azért alázták meg az iskolában, mert a lenti képen látható szoknyákat viselték, ám az intézmény illetékese szerint ehhez túlságosan telt alkatúak. A vékonyabb diáklányoknak simán engedélyezik az ilyen szoknyát, ám ha Ellie és Jasmin veszi fel, az állítólag zavaró látvány.

Ellie édesanyja, Gemma Porter érthető módon kiakadt az iskola döntésén, hiszen lényegében a testalkatuk miatt alázták meg a lányokat.

Az ügy még szeptemberben pattant ki, amikor elindult az új tanév. Miután közölték a lányokkal, hogy a szoknyájuk nem megfelelő, Ellie édesanyja betelefonált az iskolába, és próbálta megtudni, hogy miért, de pontos választ nem kapott. Azt azonban közölték vele, hogy ha a lánya másnap is ebben a szoknyában megy iskolába, akkor elkülönítik az osztálytársaitól.

(Facebook)

Mivel este már nem tudtak új szoknyát venni, Gemma másnap otthon tartotta Ellie-t, és ugyanígy tett Jasmin édesanyja is. Aznap közösen elmentek szoknyát vásárolni a lányoknak, akik azonban nagyon megalázva és kirekesztve érezték magukat.

A történtekről Ellie nagynénje, Carly Hughes postolt a Facebookra, mivel igazságtalannak találta, hogy a két lányt olyasmi miatt szégyenítették meg, amiről nem tehetnek.

Az iskola szóvivője a sajtó megkeresésére a konkrét ügyben nem nyilatkozott, ám általánosságban elmondta, hogy ha egy diák nem a szabályzatnak megfelelő ruhában jelenik meg az intézményben, első körben kapcsolatba lépnek a családjával.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top