Shine

Hipernőies trendekkel készült a Párizsi Divathét

Az otthont adó városhoz méltón még a maszkulin blézerek is nőiesre vették a formát, a csipkés ruhákról és bő ingujjakról már nem is szólva.

Buggyos ujjak

Az oversize stílus a ruhaujjaknál vert tábort Párizsban, libbenő pliszéből (Valentino) és formatartó textilből (Balmain) is láthattunk mintapéldákat, amelyek sokszor egy sátor méretével vetekedtek (Mugler). Aki igazán divatos akar lenni majd a tavaszi/nyári szezonban, az semmiképp se felejtsen el egy gigaujjas felsőt vagy ruhát beszerezni. Kezelje szigorúan a nőiesség határain belül a dolgot, de arról se feledkezzen meg, hogy csekkolja, előnyösen áll-e karjain a rőfnyi textil fodrozódása. Vállban erősek például inkább kerüljék őket.

Megnézem
Összes kép (10)

Farmer

Van benne némi humor, hogy épp a divat fővárosának bemutatóival kapcsolatban emeljük ki a farmerruhákat, a ’80-as évek stílusában koptatott (és szabott – Balmain) anyagot azonban a lehető legnőiesebb oldaláról közelítették meg – és amúgy is, Milánó vagy épp New York kifutóin is jelen voltak már a farmerek, csak akkor még más trendeket emeltem ki.

Megnézem
Összes kép (11)

Csipke

A Chanel csipkenadrágja a trend kulcseleme, a kicsit hippis, kicsit romantikus és nyári fesztiválokra is ütős ruhadarab másolatait látni fogjuk még a fast fashion üzletekben, az egészen biztos. A csipke tehát divat, még mindig, aminek a nőies vonal képviselői és a romantikus részletek kedvelői igazán örülhetnek. Vérmérséklettől függően bújhatunk talpig csipkébe (na, azért nem pucérruhastílusban), vagy választhatunk csipkebetétes öltözékeket is, a finom anyag ugyanis kabáttól a nadrágig bármin előfordulhat.

Megnézem
Összes kép (14)

Maszkulin blézer

Egyszerűen kell. Bárhonnan is nézzük, forgatjuk az elmúlt hetek és főként Párizs divatbemutatóit, a karakteres blézerek mindenütt jelen voltak. A felöltők nehézkes szögletességét azonban bravúrosan lágyították virágos mintákkal, flitterekkel vagy épp kifinomult színválasztással, így a maszkulin fazonok a #meetoo-éra legjobb választásának tűnnek.

Megnézem
Összes kép (9)

Rojtok

A Milánói Divathét trendjei között beszámoltunk már róla, hogy a halászhálószerű, lyuggatott ruhák, az óriáslyukas horgolások milyen divatosak lesznek. A trend Párizsban is megkapta a kellő támogatást, a ruhákról pedig a rojtok sem hiányozhattak, amelyek önmagukban is fő látványelemként suhantak végig a kollekciókon. Nomád stílusú öltözékeket és csillogó partiruhákat egyaránt dekoráltak velük hol fűszoknyákat megszégyenítő hosszban (Sonia Rykiel ), hol pedig csak fricskaként rátéve az anyagszélekre (Louis Vuitton).

Megnézem
Összes kép (9)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.