Shine

Olaszos pöttyök és változó színvilág – Ezek a Milánói Divathét legnagyobb trendjei

Milánóban is kiteregették lapjaikat a divattervezők, mutatjuk, mit rejtett az olasz divatpakli.

Plasztikfény

Nem minden műanyag, ami fénylik, de ami fénylik, az tavasszal jól teszi, ha felveszi egy PVC-felület fényességét. Készülhet szaténból (New Yorkban az úgyis bejött) vagy műbőrből, amelyik tetszik, de kabát esetén egy esőkabátnak is beillő műanyag csoda lesz az, amire a trendszetterek nem tudnak majd ráunni. Lehet a végeredmény színes (Fila) vagy átlátszó (Fendi), így a kiegészítők, az ékszerek és táskák terén is ezernyi lehetőségünk lesz, hogy belecsempésszük a trendet megjelenésünkbe.

Megnézem
Összes kép (11)

Halászháló

A halászháló London után Milánóban is tarolt, így bármit is hoz Párizs, a necchálós ruhák komoly trendértékkel fognak bírni jövő tavasszal. Viselhetjük pluszrétegként pólónk fölé (Salvatore Ferragamo) vagy ruhaként is (Dolce & Gabbana), de táskadekorként is szuper, a basic szintet pedig a necczokni–magassarkú páros fogja képviselni.

Megnézem
Összes kép (8)

Printtrend

A legmenőbbet a Moschino alkotta tollfirkás ruháival, faék egyszerűségű mintái tökéletesen beazonosíthatóvá teszik darabjait, miközben kellően kúl és őrült, hogy a kőgazdag fiatalok szétkapkodják őket a butikokból. A többi tervezőnek sincs azért oka szégyenkezésre, a printelt minták halmozása legtöbbjüknél egészen szép és egyedi eredménnyel zárult. Egész állatkertnyi élőlény (Dolce & Gabbana) és virágháznyi növény tobzódott a szetteken, de a geometriai mintákat is szívesen tolták túl (Agnona), sokszor szemfájásig fokozva a hatást a színek segítségével (Versace).

Megnézem
Összes kép (10)

Újító narancs

A New York-i Divathét után még úgy tűnt, a sárga jelenlegi egyeduralma stabil marad még tavasszal is, most azonban, hogy Milánóban is elénk tárták, mi lesz a javasolt divatirány, azt kell, hogy mondjam, a narancssárga tényleg feljövőben van. Trendszettereknek ezért szinte kötelező, hogy beszerezzenek tavaszra legalább egy kulcsdarabot majd a színből, de ha valaki tényleg a divat előtt akar járni egy lépéssel, jó, ha már az őszi-téli gardróbjában szorít neki helyet a sok kanárisárga ruci mellett.

Megnézem
Összes kép (9)

Felnőtt pöttyök

A csíkok mellé a pöttyök is szépen feljöttek a mintaajánlásokban, ha tetszik, mi lehetünk Pöttyös Panni felnőtt változatai, csak arra vigyázzunk, alkatunknak megfelelő színekkel és pöttyméretekkel kombináljuk elszántságunkat. Mintául szolgálhat számunkra Monica Bellucci, aki kétségtelenül a legszexibb pöttyös ruhás modellje volt a Milánói Divathétnek.

Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top